Şahenk hangi bakana teşekkür etti?

Şahenk hangi bakana teşekkür etti?

Wilson Merkezi’nin Kurumsal Yurttaşlık Ödülü’nü alan Doğuş Holding patronundan teşekkür

Şahenk hangi bakana teşekkür etti?
16px
24px
18.06.2010 05:21
ABONE OLgoogle

Wilson Merkezi’nin bu yıl Kurumsal Yurttaşlık Ödülü’nü alan Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, “Bu anlamlı ödülü bana 46 yaşında layık gören Woodrow Wilson Uluslararası Merkezi’ne teşekkür ediyorum” dedi

Şahenk şunları söyledi:
“Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu ile ilgili birkaç söz söylemek istiyorum. Ben liseden itibaren yurtdışında okumaya başladım. O günlerden itibaren aslında ailemi, memleketimi ve yaşadığım yerin önemini daha fazla görmeye başladım. O günden sonra baktım ki Türkiye’nin en büyük problemi kendini anlatamamak, tarihine sahip çıkamamak ve bunu ilk önce kendi memleketinde bu güveni sağlayamamaktı. Ben çok uzun seneler belli ülkelerin pasaport kuyruklarında 15-20 dakika beklediğim günleri hatırlıyorum.

Türkiye’nin kendisini anlatması gerekiyordu. Son 8 yılda Türkiye ticarette atılım yaptı. Artık bölgesinde söz sahibi oldu. Doğuyla batıyı, kuzeyle güneyi bir araya getirip din, ırk, fakir, zengin demeden herkesin birbiriyle daha fazla kucaklaştığını gördüğüm için kendisini hep takdir ediyordum. Böyle önemli bir kurumun da takdir ettiğini görmek benim için müthiş bir mutluluk.”

‘Temel oluşturacak’

Öte yandan küresel krize de değinen Şahenk, krizden sonra sürdürülebilirliğin artık hemen her kavramın önüne geçtiğini belirtti. Şahenk şöyle devam etti:

“Ekonomik büyümenin sürdürülebilirliği hala çok popüler. Buna ek olarak tabii ki çevrenin sürdürülebilirliği de artık daha fazla konuşulur hale geldi. Ama yeni dönemin temel kavramlardan biri de şirketlerin sürdürülebilirliği olmalı. Sürdürülebilirlik artık makro düzeyden mikroya inmiştir. Şirket sürdürülebilirliği diğer önemli kavramların temelini oluşturacak.”

Küresel kriz sonrasında oyunun kurallarının yeniden belirlendiğini ifade eden Şahenk, “Şirketler kamu otoritelerine artık daha fazla destek olacak. Kurumsal sosyal sorumluluk adeta bir yükümlülük olarak yerine getirilecek. Doğuş Grubu bugüne kadar kurumsal sosyal sorumluluk bilincini yerine getirmeye çalıştı. Grubumuzda bir gerçek vardır: Kimse kimse için çalışmaz. Herkes beraber, birlikte çalışır.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde