Şahenk et için kaç milyon TL'yi gözden çıkardı?

Şahenk et için kaç milyon TL'yi gözden çıkardı?

Doğuş Holding’in genç patronu Ferit Şahenk, Nusr Et'i almak için kaç milyon TL'yi gözden çıkardı?

Şahenk et için kaç milyon TL'yi gözden çıkardı?
16px
24px
30.12.2011 11:00
ABONE OLgoogle

Nusr-Et, 14 yıldır et sektöründe faaliyet gösteriyor. Aslında firmanın kurucusu Nusret Gökçe. 2010 yılında restoran işine de girmeye karar veren Gökçe, yakın dostu Mithat Erdem’i de yanına ortak almış. Etiler’de açılan restoranda Nusret Gökçe müşterileriyle bizzat kendi ilgileniyormuş. Hatta her bir misafirine tek tek "canlı mönü" yaparak yardımcı olduğundan, masalarda klasik mönü bulunmadığı söyleniyor.

Nusr-Et, özel mönüleriyle ünlü gurmelerin seçiminde hep ilk sıralarda yer almayı başaran bir mekan. Hızlı yaşayanlar için Bebek’te bir de Nusret Burger ismiyle fast-food şubesi bulunuyor. Nusr-Et’in başarısı, Türkiye’nin ilk 10 büyük grubu içinde yer alan Doğuş Holding’in genç patronu Ferit Şahenk’in gözünden kaçmamış. Şahenk, bu mekanı satın almak için görüşmelere başlamış.

Anlaşma sağlanmış, iş sadece imzaya kalmış. İmzalar atılmadan bilgi vermek istemeyen Nusret Gökçe, “Anlaşma imzalanmadan ne isim veririm ne de detay. Şimdi konuşup mahcup olmak istemem” diyor.

Ancak duyduğumuza göre, Doğuş Holding, Nusr-Et için 11 milyon TL’yi gözden çıkarmış. Restoranın azınlık hisseleri yine kurucusu Nusret Gökçe’de kalacakmış.

Otelcilikten marina işletmeciliğine kadar hizmet sektörünün birçok alanında bulunan Doğuş Grubu, bünyesine ekleyeceği yeni restoranlarla eksik halkayı da tamamlamış olacak. Grubun başka ünlü restoran zincirleriyle de temasları olduğu konuşuluyor.

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde