Şahenk: 2020’yi almamız lazım!

Şahenk: 2020’yi almamız lazım!

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, herkesin bu konuya hassasiyet göstermesi gerektiğini söyledi.

Şahenk: 2020’yi almamız lazım!
16px
24px
25.01.2013 08:25
ABONE OLgoogle

Şahenk: “Olimpiyat oyunları, Türkiye’nin gurur meselesi. Özel sektör de 2020 olimpiyatları için kenetlendi. Ülke olarak dünyanın en büyük organizasyonuna mutlaka ev sahipliği yapmalıyız.”

2020 Yaz Olimpiyatları’nı Türkiye’de düzenlemek için Spor Bakanlığı ve Milli Olimpiyat Komitesi yoğun bir çaba harcarken, bir destek de özel sektörden geldi. Dünya Ekonomik Forumu’nun düzenlendiği Davos’ta konuşan Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, herkesin bu konuya hassasiyet göstermesi gerektiğini söyledi.

OLİMPİYATLARIN İstanbul’a gelmesinin gurur meselesi olduğunu belirten Şahenk, “Biliyorsunuz olimpiyatlar dünyanın en büyük markası. Bu kesinlikle tartışılmaz bir olay. Bir olimpiyat olayını bir memlekete getirilebilir düşüncesi oluştuğu zaman bilin ki memleketiniz bir yere gelmiş, daha da ileri bir yere gidecek demektir.

GELİŞMİŞLİK GÖSTERGESİ!

BU anlamda sayın başbakanımız çok önemli temaslarda bulundu. Uluslararası Olimpiyat Komitesi de Türkiye’nin siyasi olarak bu işin arkasında durduğunu gördü. Bunun yanında sayın spor bakanımız da orada gerekli ziyaretleri yaptı.

AYRICA olimpiyat komitemiz de yoğun mesai harcıyor. Gençlik ve Spor Bakanımız iş dünyasını bir araya getirdi. Bizler de 2020 için kenetlendik. Olimpiyat bir memlekete, bir şehre geldiğinde altyapısının nereye geldiğinin de en büyük göstergesi.

SADECE 4 dakikalık bir olimpiyat sunumunun, dünyadaki bütün televizyonlardan gösterilmesi de milyarlarca dolar reklama eşdeğer oluyor. Onun için bizim bu 2020’yi almamız lazım”

‘Adımızı çocuklarımızla duyurmalıyız’

“TÜRKİYE’NİN genç nüfusunu kullanmamız lazım. Türkiye’nin dünya platformunda, Türk çocuklarıyla adını sporda daha fazla duyurması lazım. İnanıyorum ki el birliği ile bunu da başarırız. Belki de ilk defa özel sektörden birisi olimpiyatlarla ilgili konuşuyor. Olimpiyat hepimizin meselesi.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde