Sağlık Bakanı Koca'dan 'gizemli virüs' açıklaması

Sağlık Bakanı Koca'dan 'gizemli virüs' açıklaması

'Gizemli virüs'ten şimdiye dek altı kişi yaşamını yitirdi

Sağlık Bakanı Koca'dan 'gizemli virüs' açıklaması
16px
24px
22.01.2020 10:49
ABONE OLgoogle

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin'de başlayan virüs salgınıyla ilgili açıklamada bulundu. Türkiye'de 'gizemli virüse' ilişkin herhangi bir hastanın olmadığını belirten Bakan Koca, "Bizde şu an herhangi bir hastanın hatta riskli hastanın olmadığının altını çizmek istiyorum" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündeme ilişkin soruları yanıtlayıp, değerlendirmelerde bulundu. 6 kişi öldü! Çin'de ortaya çıkan gizemli virüs ABD'ye ulaştı

Grip vakalarında bu yılda geçen yıla göre değişen bir oran olmadığını söyleyen Koca, "İlaç ile ilgili bir sıkıntımız yok. Herhangi bir grip ilacı sorunu bulunmamaktadır. Özellikle bizim ilaç takip sistemi adını verdiğimiz kendi yazılımımız olan çok etkili kullandığımız sistemimiz var. Şu an piyasada 1 milyon 650 bin kutu grip ilacımız var. Herhangi bir ilaç sorununun olmadığını çok rahatlıkla söyleyebiliriz. İlaçla ilgili takip sistemimiz güçlü olduğu için ciddi sorun yaşamıyoruz. Grip sayısında bir artış olmadığını, yeni bir ajanın da söz konusu olmadığını, bu anlamda bir risk taşımadığını söyleyebilirim" diye konuştu.

Çin'de yayılan virüsle ilgili olarak da konuşan Bakan Koca, şunları kaydetti:

"Koronavirüs yaygın virüsten oluşan büyük grup. Çin'de Vuhan şehrinde zatürre geçiren hastada tespit edildiğini biliyoruz. Dün itibariyle 295 vakada tespit edildiğini biliyoruz. Dünya Sağlık Örgütü'nün bir takım tedbirlerin alınması noktasında çabası var. Şu anda bizde herhangi bir hastanın riskli hastanın olmadığını söylemek istiyorum. Şu an Türkiye için herhangi bir riskin söz konusu olmadığını belirtmek istiyorum.''

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde