Sağlam Gayrimenul'un sırası neden durduruldu?

Sağlam Gayrimenul'un sırası neden durduruldu?

Yıldız Holding şirketlerinden Sağlam Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'ndaki (İMKB) hisse işlem sırası durduruldu.

Sağlam Gayrimenul'un sırası neden durduruldu?
16px
24px
08.07.2011 12:58
ABONE OLgoogle

Sağlam Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'ndaki (İMKB) hisse işlem sırası durduruldu. 

     Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan İMKB duyurusunda, 6 Temmuz 2011 tarihinde işlem sırası durdurulan Sağlam Gayrimenkul hissesinin sırasının, ''piyasasında olağandışı hareketlerin devam etmesi nedeniyle'' İMKB Otomatik Seans Durdurma Sistemi tarafından gün sonuna kadar durdurulduğu kaydedildi. 

     Duyuruda, borsa bünyesindeki piyasaların açık, düzenli ve dürüst çalışmasını sağlamak üzere hisse senedinde, tedbir olarak; takip eden iş gününde gerçekleştirilen işlemlerden başlamak üzere 11 gün süreyle brüt takas uygulamasına geçilmesinin, bu süre içinde aracı kurum ve yatırımcı bazındaki takas alacaklarının takas süresinden sonra dağıtılmasının kararlaştırıldığı da belirtildi. 

     İMKB Otomatik Seans Durdurma Sistemi tarafından gün sonuna kadar sırası durdurulan Sağlam Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı hisseleri geçen hafta sonuna göre yüzde 79,35 oranında değer kazanmış durumda. 1 Temmuz Cuma gününü 0,92 liradan tamamlayan Sağlam Gayrimenkul hisseleri bu hafta 0,96-1,67 lira aralığında işlem gördü. Sırası durdurulduğunda hisse senedinin fiyatı 1,65 lira seviyesindeydi. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde