Sadettin Saran’ın en büyük pişmanlığı ...

Sadettin Saran’ın en büyük pişmanlığı ...

Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran’ın en büyük pişmanlığı oldukça ilginç. Bu konuda işadamlarını da uyarıyor...

Sadettin Saran’ın en büyük pişmanlığı  ...
16px
24px
10.09.2015 15:31
ABONE OLgoogle
 Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran’ın pişmanlık konusu açık krediler…

Bu konuda şunları söylüyor:

“İnsanlar yeni biriyle tanıştıklarında o kişiye önce 0 veriyor; ‘Kendini ispat etsin, notunu artırayım’ diyorlar. Tanıştığım insanın kredisini 10 numaradan başlatırım. Kredisini kendisi tüketir. Tabii iş hayatında bu hümanist yaklaşım ve duygusallık bazen ters tepiyor. Açıkçası geriye dönüp baktığımda iş, proje bazındaki yanılgılarımın, insanlarla ilgili olan yanılgılarımın yanında çok daha az olduğunu görüyorum. Bazı çalışanlarıma üçüncü hatta dördüncü şansı verdiğim oldu. Ama bugüne kadar istediğim geri dönüşleri pek alamadım. Her seferinde ilk izlenimimin, hissiyatımın doğru çıktığını görmek aslında beni bir hayli yordu ve yıprattı.”

DuPont Türkiye Ülke Müdürü Halide Aydınlık da 20 yılı aşan çalışma hayatında kendisine “asla bir daha yapmam” dedirten pek çok deneyimi olduğunu ama bunlardan en önemlisinin “açık güven çekleri” olduğunu anlatıyor.

Aydınlık, “İlk kez birisiyle çalışmaya başladığımda yola o kişiye yüzde 100 kredi vererek çıkarım. Karşımdan da aynı hassasiyeti göstermesini beklerim. Tecrübelerim bana daha temkinli olmayı ve kişilere yüzde 100 güvenmeden önce biraz daha zaman vermeyi öğretti” diyor. 

SUERDEM’İN DUYGUSAL SEÇİMİ 

Kiğılı CEO’su Hilal Suerdem ise “Bir daha asla duygularımla ekip oluşturmam” diyor. Suerdem, yöneticilik yapmaya başladığı ilk dönemlerde güven duyduğu, sevdiği, tanıdığı insanları ekibine almaya ve ilgili pozisyonlara gelmelerine yardımcı olmaya çalışmış. Ancak zamanla duygularıyla davranıp seçtiği kişilerin o role uymadığını ve tercih kriterinin yanlış olduğunu görmüş.

Yöneticilik tecrübesi arttıkça da sevdiği insanlara kariyer çizmekten vazgeçmiş, pozisyonun gerektirdiklerini kişilerde aramaya” başlamış. Suerdem, böylece insan kaynağının önemini anladığını söylüyor ve şöyle konuşuyor: “Altyapısı olan, enerjik, hedef odaklı, işine katma değer katan insanları tercih etmeye başladım.” 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde