Sadece bisiklet ve elektrikli araçlar girebilecek

Sadece bisiklet ve elektrikli araçlar girebilecek

İstanbul'da kurulacak yeni şehirde sadece bisikletler ve elektrikli arabalar girebilecek

Sadece bisiklet ve elektrikli araçlar girebilecek
16px
24px
20.09.2013 04:54
ABONE OLgoogle

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul'da kurulacak yeni şehirde sadece bisikletlerin ve elektrikli arabaların girebileceği yerleşim birimleri oluşturacaklarını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Yeşil Şehirler Zirvesi"nde, Türkiye 'nin Avrupa'nın çevre kriterlerine uymak için gayret gösterdiğini, Avrupa'nın da imkanları ölçüsünde Türkiye'ye maddi bakımdan yardım ettiğini söyledi.

 Türkiye'nin AB'ye girme arzusunun artarak devam ettiğini belirten Bayraktar, ülkenin, harcamalar, kişi başına gelir, çevre duyarlılığı bakımından AB'ye alınan ülkelerden çok daha ileride olduğunu vurguladı.

Dünyanın yeşil şehirlere, çevreciliğe son derece önem verdiğini anlatan Bayraktar, 2011 seçim beyannamelerindeki 5 önemli başlıktan birinin de "yaşanabilir çevre ve marka şehirler" olduğuna işaret etti.

 Belirli bölgelerde endemik hayat oluşturmak için yeni çalışmalar yaptıklarına değinen Bayraktar, sadece hibrit, elektrikli araçların, bisikletlerin girebileceği yerleşim birimleri oluşturacaklarını vurguladı.

Bu kapsamda İstanbul'da iki büyük yeni yerleşim alanı kurduklarına dikkati çeken Bayraktar, şunları kaydetti.

 "Birisinin nüfusu 1 milyon, birisinin nüfusu 1,5 milyon. Avrupa yakasında kurmakta olduğumuz yeni şehirde yaklaşık 50 bin konut rakamını aştık, bu 200 bin nüfusu aşmış vaziyette. Üçüncü büyük havaalanı da bu şehrin içinde olacak. Kemerburgaz'dan başlayıp, Başakşehir'i, Kayabaşı'nı da içine alacak tarzda, Küçükçekmece Gölü'ne kadar uzanan büyük bir bölümü kapsayacak ve 1,5 milyon nüfusu barındıracak.

 Bu şehrin birçok bölümünde sadece bisikletlerin, elektrikli arabaların girebileceği çevre dostu yerleşim birimleri oluşturacağız. Bu çalışmalarımız dünya çapında da iddialı olacak ve İstanbul'un marka değerini de ciddi şekilde artıracaktır. Aynı uygulamaları diğer şehirlerimizde de yapıyoruz, Ankara'da, Adana'da, İzmir'de, Bursa'da, Diyarbakır'da, birçok şehirde."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde