Saçı olmayan polis de olamayacak

Saçı olmayan polis de olamayacak

Emniyet, polis alımında adayların fiziksel şartlarına standartlar getirdi.

Saçı olmayan polis de olamayacak
16px
24px
29.10.2010 14:53
ABONE OLgoogle

81 İl Emniyet Müdürlüğü'ne gönderilen yazıda erkek öğrenci adaylarının saç yoğunluğunun nasıl olacağı resimle de anlatıldı. Polis meslek yüksekokullarına alınacak 10 bin polis için 35 bin aday başvurdu. Emniyet Genel Müdürlüğü polis alımında aday öğrencilerde aranacak şartları belirledi. Ancak öğrenciler hayli ilginç fiziksel şartları yerine getirebilirse polis olabilecek. Sabah gazetesinin haberine göre; işte aranan o standartlar:

SAÇSIZ GİRİLMEZ

Polislere saç standardı getirildi. Değişiklikte saç ve saçlı deride Hamilton sınıflamasına gidildi. Buna göre başının üst kısmının tamamı veya yarısında ve tepesinde saç olmayanlar öğrenciliğe alınmayacak. Emniyet standartlarla ilgili talimatta öğrencilerin saçının nasıl olması gerektiğini resimle de anlattı. Ayrıca yüzde, 5 metreden bakıldığında eşgal belirleyici nitelikte iz olanlar elenecek. Aynı şekilde yarık damak, dudak ve ameliyat izine sahip olanların da polis olma şansı yok.

RENK KÖRLERİ, KONUŞMA BOZUKLUĞU OLANLAR

Bunların yanı sıra gözde ishihare kitabı ile renk körlüğünün muayene edilip kısmi veya tam renk körlüğü varsa aday elenecek. Yine gözde göz kapağı düşüklüğü, şaşılık, irislerde renk farklılığı, göz kapağına ait ameliyat bulgusu olursa aday elenecek. Kulakta şekil bozukluğu olanlarında polis olma şansı sıfır. Ayrıca kekemelik ya da benzeri konuşma bozukluğu olanlarda elenecek.

DİŞ VE ÇENEYE DİKKAT

Talimatta dişlere önem verildi. Buna göre adayların ön alt ve üst dişlerin 6'sı eksik ve protezsiz olacak. Ayrıca alt çene geriliği 3, ileriliği 6 mm'den fazla olan adaylarda öğrenci olamayacak. Çene açıp-kapama 5 mm'den fazla olanlarda elenecek. Göğüs yada sırtta kendine zarar vermesi sonucu veya isim ya da şekil çizmek yoluyla oluşan izi bulunanlar elenecek. Kol, bacak, ayak ve ellerde zarar görülen adaylar da öğrenci olamayacak.

DÖVMESİ OLANA VİZE YOK

Vücudun herhangi bir yerinde cilt üstü veya altında metal cisim taşıyanlar (piercing, ve ya ortopedi operasyonu sonrasında konulmuş çivi ve benzeri metal) elenecek. Ayrıca vücudun neresinde olursa olsun her türlü kalıcı dövme ve benzeri kalıcı uygulama olanlar elenecek. Beden kitle endeksi 15'in altında ise yada 30'un üstünde ise aday öğrenci olamayacak. Bayanlar için standart boy 165 cm erkekler için 167. Polis olabilmek için en az 70 IQ seviyesi şartı da getirildi. Bu standardın nasıl tespit edileceği ise belirtilmedi. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde