Sabri Ülker Vakfı, sağlıklı yaşamı masaya yatırdı

Sabri Ülker Vakfı, sağlıklı yaşamı masaya yatırdı

Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı (SÜGAV), beslenme ve sağlıklı yaşam konusunda uluslararası bir zirve düzenledi.

Sabri Ülker Vakfı, sağlıklı yaşamı masaya yatırdı
16px
24px
26.04.2013 16:09
ABONE OLgoogle

Yurtiçi ve yurtdışından alanlarında uzman bilim insanlarını bir araya getiren “Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi”, Türkiye’de bugüne kadar beslenme konusunda düzenlenen en kapsamlı organizasyonlardan biri oldu.

 İstanbul Four Seasons Bosphorus Otel’de gerçekleşen zirvede;  beslenme ve sağlıklı yaşam konularında yapılan araştırmalar, toplumun bilgilendirilmesi ve bu alandaki sorunların tespiti ile çözüm önerileri üzerinde duruldu.

Zirvenin ilk bölümünde alanında dünyaca isim yapmış dört isim; Hacettepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Halit Tanju Besler, Illinois Üniversitesi’nden Prof. Dr. Jozef Kokini, Hohenheim Üniversitesi’nden Prof. Dr. Med. Hans Konrad Biesalski ve Aarhus Üniversitesi’nden Prof. Dr. Klaus G. Grunert bilim dünyasındaki son gelişmeleri paylaştı.

Türkiye’de toplum beslenmesi ve halk sağlığı konusunda akla gelen ilk isimlerden Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit Tanju Besler, beslenme ve sağlık ilişkili politikaların belirlenmesindeki temel yaklaşımları anlattı.

Illinois Üniversitesi’nden Prof. Dr. Jozef Kokini ise sağlıklı yaşam, kalite ve gıda güvenliğinde yeni yaklaşımlar hakkında bilgi verdi. Bu bölümün diğer konuşmacılarından Prof. Dr. Med. Hans Konrad Biesalski beslenme ve gıda güvenliğinin kilit göstergeleri hakkında son gelişmeleri aktarırken, Prof. Dr. Klaus G. Grunert de işlenmiş gıdalara yönelik tüketici algısı ve davranışları konularında sunum yaptı. 

Zirvenin ikinci bölümünde, gazeteci İsmet Berkan moderatörlüğünde “Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Paneli” gerçekleştirildi. Panelin konukları Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Mine Tunçel, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanı Selam Ayaz, Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu Başkanı Şemsi Kopuz, İstanbul Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Türkiye Diyabet Vakfı Başkanı Prof. Dr. Temel Yılmaz ve sanatçı Gülben Ergen oldu. Panelde, beslenme ve sağlıklı yaşam çerçevesinde kamu, sanayi ve sivil toplum kuruluşlarının faaliyetleri ile toplumun bilgilendirilmesinde ilgili kurum ve kuruluşlarının sorumlulukları masaya yatırıldı.

SÜGAV hakkında     

SÜGAV - Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı; Türk toplumunun gıda, beslenme ve sağlık konularındaki bilgilerine bilimsel katkılarda bulunarak, toplum sağlığının gelişimine destek olmak amacıyla 2009’da kuruldu. Gıda, beslenme ve sağlık alanlarındaki en güncel bilgileri açık ve sade bir şekilde topluma ulaştırmayı hedefleyen SÜGAV; sağlıklı gıda, beslenme ve yaşam biçimlerini teşvik ediyor; araştırma, eğitim programları ve diğer girişimleri destekliyor; güvenilir bilgi kaynaklarından temin edilen bilgileri toplum faydasına sunuyor. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde