Sabri Ülker Vakfı bilim dünyasını İstanbul'da buluşturuyor

Sabri Ülker Vakfı bilim dünyasını İstanbul'da buluşturuyor

Sabri Ülker Vakfı, beslenme ve metabolizma ilişkisini merceğe alan ve Nobelli Kobilka’nın katılacağı Metabolizma ve Yaşam Sempozyumu’na ev sahipliği yapacak

Sabri Ülker Vakfı bilim dünyasını İstanbul'da buluşturuyor
16px
24px
04.05.2016 05:26
ABONE OLgoogle
Sabri Ülker Vakfı, İstanbul’da sağlık ve beslenmeyi bir araya getiren önemli bir sempozyuma ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Harvard Üniversitesi Toplum Sağlığı Fakültesi’nde araştırmalarını sürdüren Sabri Ülker Merkezi bilim camiasından ünlü isimleri Sabri Ülker Vakfı’nın ev sahipliğinde, 6 Mayıs’ta “Metabolizma ve Yaşam Sempozyumu”nda bir araya getirecek. Merkezin 2015 yılındaki çalışmalarına dair ayrıntıların ve yeni gelişmelerin de paylaşılacağı sempozyum boyunca, bilim dünyasının nabzı İstanbul’da atacak.

Açılış konuşmacısı, 2012 Kimya Nobel Ödülü sahibi Prof.Dr. Brian Kobilka’nın onur konuğu olarak katılacağı sempozyum sonucunda bilim dünyasından yeni çalışmalar kamuoyu ile paylaşılacak. 

Beslenmenin metabolizma ve bağışıklık sistemi ile ilişkisinin incelenmesinin hedeflendiği sempozyumda, bu ilişkinin özellikle kronik hastalıklar ile yaşlanmanın engellenmesi ve tedavisinde çok önemli fırsatlar sunduğu vurgulanacak. 

ARAŞTIRMA ANLATILACAK 

Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil’in liderliğinde bu alanda araştırmalarını sürdüren Harvard Sabri Ülker Merkezi son dönemde gerçekleşen araştırma ve sonuçlarını paylaşıma açacak. Sempozyum ayrıca, 

Sabri Ülker Merkezi’nin 2015 yılı etkinliklerini ve yürütülmekte olan çalışmaları da mercek altına alacak. Sabri Ülker Merkezi’nin çalışmalarında moleküler besinler, metabolizma ve hastalıkları birbirine bağlayan mekanizmalara ışık tutan yeni araştırmaların yanı sıra; şişmanlık, diyabet ve beraberinde oluşan hastalıkların önlenme ve tedavisine yönelik gelişmelere yer veriliyor.

NOBELLİ KOBİLKA, DİYABET VE OBEZİTEYİ ANLATACAK 

Açılış konuşmasını yapacak 2012 Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Brian Kobilka Stanford Üniversitesi Tıp Fakültesi Moleküler ve Hücresel Fizyoloji bölümlerinde çalışmalarına devam ediyor. Kobilka, İstanbul’da da, diyabet ve obezite gibi metabolik hastalıklara dair son dönem çalışmaları ve yapısal biyolojinin ilaç geliştirme çalışmalarındaki potansiyel etkilerini anlatacak. 

Bu arada, sempozyumda Sabri Ülker Vakfı’nın “beslenme, metabolizma ve toplum sağlığına ilişkin araştırma, eğitim programları dahil diğer girişimleri desteklemek, genç bilim insanlarını teşvik etmek” hedefi doğrultusunda düzenlediği Sabri Ülker Uluslararası Bilim Ödülü de verilecek.

HARVARD'A İSMİNİ VERMİŞTİ

2014’te Yıldız Holding’in Harvard Üniversitesi Toplum Sağlığı Fakültesi’ne yaptığı bağış neticesinde fakültedeki Genetik ve Kompleks Hastalıklar Laboratuvarı’na 10 yıl için Sabri Ülker Merkezi ismi verilmişti.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde