Sabri Başer, alüminyum devini kime sattı?

Sabri Başer, alüminyum devini kime sattı?

Türkiye'nin ilk alüminyum tesisi satıldı. 290 milyon TL cirolu Teknik Alüminyum'un yüzde 51'i Norsel International'a devrediliyor

Sabri Başer, alüminyum devini kime sattı?
16px
24px
30.08.2014 10:09
ABONE OLgoogle
Türkiye'nin en önemli metal şirketlerinden biri olan Teknik Alüminyum'un çoğunluk hissesi satılıyor. 1960'ta üretime başlayan ve ülkenin ilk alüminyum levha üreticisi olan İstanbul merkezli Teknik Alüminyum'un yüzde 51'ini Norsel International BWI devralıyor.

Türkmenistan'da yaptığı inşaatlarla tanınan Türk işadamı İbrahim Kölük'ün şirketi Norsel International BWI, ortaklık için Teknik Alüminyum'la masaya oturdu. Norsel bu ortaklıkla hem Türk pazarına hem de metal sanayisine ilk kez adım atmış olacak. 

AVCILAR VE ÇORLU'DA ÜRETİM 

Teknik Alüminyum'un Avcılar ve Çorlu'da iki tesisi bulunuyor. Şirketin kurucusu Çorumlu olan Sabri Başer. Sabri Başer, sıksık TİM toplantılarına katılarak Anadolu'da incelemelerde bulunuyor.

Başer ailesine ait Teknik Alüminyum'un 1978'de açtığı Avcılar fabrikası, 14 bin metrekarelik alanda 25 bin ton üretim gerçekleştiriyor. Şirketin 2009'da açtığı Çorlu tesisi ise 140 bin metrekarelik alanda yılda 100 bin ton alüminyum levha üretme kapasitesine sahip.

287 MİL YON TL CİRO YAPTI 

Üretimin yüzde 53'ünü ihraç eden Teknik Alüminyum Amerika, Afrika, Asya ve Avrupa'daki 48 ülkeye ürün gönderiyor. Şirketin ihracat pazarında en büyük payı ise yüzde 24'le İtalya alıyor. 400'den fazla çalışanı bulunan şirket, 2012'de 275 milyon lira, geçen yıl ise 287 milyon.
Kerim Ülker/Sabah
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde