Sabiha Gökçen'de beş kazanan, bir kaybeden...

Sabiha Gökçen'de beş kazanan, bir kaybeden...

TAV Havalimanları'nın (TAV), İstanbul Sabiha Gökçen'deki (İSG) yüzde 40 Limak hissesini satın almasının yankıları sürüyor.

Sabiha Gökçen'de beş kazanan, bir kaybeden...
16px
24px
17.09.2014 07:53
ABONE OLgoogle
TAV Havalimanları'nın (TAV), İstanbul Sabiha Gökçen'deki (İSG) yüzde 40 Limak hissesini satın almasının yankıları sürüyor.  Bu hisse satışında üçlü bir kazanç söz konusu… 

- Kazançlı çıkanların ilki Limak Grubu… Her şeyden önce Limak, bu hisse satışından para kazanmış olacak. Bu işin maddi boyutu… Bir de parayla satın alınamayacak bir kazanım var. O da şu; Limak ve profesyonel kadrosu geride kalan 6 yıl içinde havacılık sektöründeki rüştünü ispatladı. Bu ise Limak’a 3. havalimanı konsorsiyumunun parçası olmayı sağladı. 

- Bir diğer kazanan TAV… Üçüncü havalimanının devreye girmesiyle Atatürk Havalimanı işlevini bitirmiş olacak. Dolayısıyla TAV gibi küresel bir oyuncu, İstanbul'u kaybedecekti. Fakat TAV, İSG hamlesiyle, "İstanbul’da var olmayı sürdüreceğiz” demiş oldu. Üstelik, yüzde 40’lık hissesine rağmen TAV, İSG yönetiminde yüzde 50-50 eşit söz hakkına sahip… 

- Üçüncü kazanan ise Malezyalılar, TAV gibi havacılık sektörünün küresel bir oyuncusunu ortak olarak yanına aldı. Bu ortaklık, hem TAV’a hem de Malezyalılara Güney Asya ve Arap coğrafyasında yeni kapılar açabilir… 

- Dördüncülükte kazanan iki marka var; THY ve Pegasus... Pegasus, TAV ile birlikte İSG ihalesine teklif vermişti. Aradan geçen sürede İSG yönetimiyle Pegasus arasında bir takım anlaşmazlıklar yaşandığı biliniyor. THY tarafından bakınca; İSG büyüme kararı alan THY, bu planlarını TAV ile birlikte hayata geçirmeyi tercih edecek. 

- Bu işten en kazançlı çıkan ise bana göre Sabiha Gökçen... 5 yıl boyunca 'Kötü, uzak, küçük' gibi eleştirilere maruz kalan Sabiha Gökçen, eğer bugün TAV'ın gelecekteki operasyonlarında ‘İstanbul merkezi’ haline geliyorsa bu başarıdır. Bu noktada büyüme hızıyla dikkat çeken İSG'nin yönetimine re haklarını vermek etmek lazım. 
TAV'ın Sabiha Gökçen'de yapacak çok işi var. TAV kültürünü orada da oturtmak uyumlu ekip çalışmasıyla çok zor olmayacak. 

Peki kaybeden kim? 

Havacılık basınında yazılanlardan yola çıkarsak ileride kaybeden İSG'nin meydan otoritesi olan HEAŞ olabilir. Kısa süre sonra DHMİ'nin İSG'yi devraldığını duyarsak şaşırmayalım...

Mehmet Ali Ergün/Akşam
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde