Sabancı ve Verbund yeni şirket kuruyor

Sabancı ve Verbund yeni şirket kuruyor

Sabancı, 2007 yılında Avusturyalı Verbund’la ortaklığa giderek Enerjisa için ciddi hedefler belirlemişti.

Sabancı ve Verbund yeni şirket kuruyor
16px
24px
16.09.2011 14:52
ABONE OLgoogle

Enerji, son yılların en flaş yatırım alanlarından biri. Büyük grupların hemen hepsi enerjiye yatırım yapıyor. Bu alanın en dikkat çekici yatırımcılarından biriyse Sabancı Holding...

Sabancı, 2007 yılında Avusturyalı Verbund’la ortaklığa giderek Enerjisa için ciddi hedefler belirlemişti. Elektrik ve doğalgaz alanlarında faaliyet gösteren Enerjisa’nın en büyük hedefi, 2015 yılında yüzde 10 pazar payına ulaşarak piyasanın lider oyuncularından biri olmak. Enerjisa Grubu; Enerjisa Enerji Üretim A.Ş, Enerjisa Elektrik Enerjisi Toptan Satış A.Ş, Enerjisa Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Enerjisa Doğalgaz Toptan Satış A.Ş. olmak üzere dört şirketi bünyesinde bulunduruyor. Grubun geçen yılki cirosu 3.5 milyar TL civarında gerçekleşti.

Öğrendiğimize göre Sabancı Holding ve Verbund, enerji şirketlerini daha etkin yönetebilmek için yeniden yapılanma kararı almış. 19 Eylül 2011 tarihinde olağanüstü genel kurul kararı alan Sabancı Holding, mevcut şirketlerde kısmi bölünme yoluna gidiyor. Genel kurul sonrasında mevcut şirketler yeni kurulacak şirkete devredilecek. Enerjisa Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Hakman, söz konusu yapılanmayla ilgili şu bilgileri veriyor:

“Hızla büyüyen Enerjisa şirketlerinin faaliyetlerinin bir bütün olarak koordine edilmesi, yönetimsel, operasyonel ve destek hizmetleri sinerjilerinin tüm olanaklarının gerçekleştirilebilmesi amacıyla Sabancı Holding ve Verbund'un tek tek ortağı oldukları şirketlerin sahibi olacak bir şirketin kurulmasına karar verildi. Bu şirkette Sabancı Holding ve Verbund yüzde 50'şer payla ortak olacaklar." (Para)

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde