Sabancı ve E.ON'un ortak olduğu EnerjiSA neden ikiye bölünüyor?

Sabancı ve E.ON'un ortak olduğu EnerjiSA neden ikiye bölünüyor?

Türkiye’de 9 milyon müşterisine hizmet veren elektrik sektörünün öncü ve lider kuruluşu Enerjisa’nın hissedarları Sabancı Holding ve E.ON, şirketi ikiye bölmeye karar verdi...

Sabancı ve E.ON'un ortak olduğu EnerjiSA neden ikiye bölünüyor?
16px
24px
24.03.2017 09:42
ABONE OLgoogle

Türkiye’de 9 milyon müşterisine hizmet veren Enerjisa’nın hissedarları Sabancı Holding ve E.ON, Dağıtım ve Satış iş kolunu, Üretim ve Ticaret faaliyetlerinden ayırarak, iki ayrı şirket halinde yönetmeye karar vermiştir. Gelecekte bu iki şirket için ayrı halka arz süreçleri de yönetilebilecektir.

Farklı dinamikleri olan iş kollarında pazar ve müşteri ihtiyaçlarına tam olarak odaklanacağız

Enerjisa Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Göçmen aldıkları kararla ilgili olarak, “Türkiye, son yıllarda Enerji Bakanlığı ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) liderliğinde elektrik piyasasının serbestleşmesi konusunda çok önemli bir aşama kaydetti.

Enerjisa da yükselen öngörülebilirliği ile başarılı bir performans sergileyen Türkiye enerji sektöründeki regülasyon çalışmalarına yıllar boyunca önemli katkılarda bulundu. Enerjisa olarak, 20 yıl önce çıktığımız yolda büyük başarılara imza atarak, bugün ülkemizde ve bölgemizde özel sektörün kurduğu en büyük elektrik enerjisi şirketi haline geldik. Değerli ortağımız E.ON ile birlikte, ülkemize duyduğumuz güvenden güç alarak, şimdiye kadar 11 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirdik. 

Yeni “odaklanma” stratejimiz doğrultusunda stratejik bir dönüşüm yaşıyor, pazar ve müşteri ihtiyaçlarına tam olarak odaklanabilecek iki güçlü şirket yaratmayı hedefliyoruz.”

Türkiye’nin büyüyen enerji sektörüne inanç ve güvenimiz tam

Enerjisa Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Keith Plowman yaptığı açıklamada “Hissedarları Sabancı Holding ve E.ON’un inanç ve desteğiyle Enerjisa, bu iki şirketin karlı büyüme planlarına tüm hızıyla devam edecek, büyüme fırsatlarını değerlendirecek; tüm paydaşlarına ve Türk enerji sektörüne değer katmaya devam edecektir.” dedi.

Türk enerji sektörü yerli ve yabancı yatırımcıların ilgisini çeken bir büyüme potansiyeline sahip. Sabancı Holding ve E.ON’un uzun soluklu ortaklığı, Türkiye’ye ve Enerjisa’ya olan güven ve bağlılıklarının bir göstergesidir. Bu güçlü ortaklık, Enerjisa’nın dinamik bir stratejiye, güçlü bir kurumsal yapıya ve başarılı bir takıma sahip olmasını sağlamıştır. Sabancı Holding ve E.ON, enerji sektörünün şeffaflığını daha da ileriye taşımayı, kurumsal gelişimine katkı sağlayacak kaliteli finansmana ulaşımını kolaylaştırmayı hedeflemektedir.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde