Sabancı sinemadan çabuk sıkıldı

Sabancı sinemadan çabuk sıkıldı

Geçtiğimiz aylarda AFM Sinema'yı satın alan Esas Holding şimdi de satıyor

Sabancı sinemadan çabuk sıkıldı
16px
24px
06.11.2010 09:46
ABONE OLgoogle

Cinebonus ve MAC’in sahibi Mars Entertainment Group’un, AFM’nin yüzde 88 hissesini satın almak için Esas Holding’le anlaşma imzaladığı açıklandı

Mars Entertainment Group, eğlence sektöründeki yatırımlarına AFM’nin satın alımıyla devam ediyor. AFM Uluslararası Film Prodüksiyon Ticaret ve Sanayi A.Ş. (AFM) tarafından 22 Ekim 2010 tarihinde Kamu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada Esas Holding A.Ş.’nin AFM’deki hisse payıyla ilgili olarak ortaklık tesis edilmesi, hisse alımı ve hisse satışı dahil her türlü stratejik alternatifi değerlendirmek üzere görüşmelere başlandığı duyurulmuştu.

AFM tarafından 5 Kasım 2010 tarihinde KAP’a yapılan yeni açıklamada; Mars Entertainment Group iştiraklerinden Mars Sinema Turizm ve Sportif Tesisler İşletmeciliği A.Ş.’nin (Mars Sinema) AFM’nin yüzde 88.01 oranındaki hisselerini satın almak üzere Esas Holding ile hisse devir sözleşmesi imzaladığı, devir bedeli olarak Esas Holding A.Ş.’nin satışa konu hisseleri devralmak için 31 Ağustos 2010 tarihinde pay sahiplerine ödemiş olduğu bedel olan 82 milyon 386 bin 160 doların temel alındığı bilgisi verildi.

Sektörden çıkmıyor

Esas Holding A.Ş.’nin söz konusu işlem neticesinde sektörden çıkmayacağ, Mars Entertainment Group’un ortakları olan Actera Group ve kurucu ortaklar Muzaffer Yıldırım, Menderes Utku ve Ayşe Nilgül Utku ile beraber Mars Entertainment Group’ta ortak olacağı bilgisi verildi.

 Cinebonus’un sahibi

2001 yılında Muzaffer Yıldırım ve Menderes Utku tarafından kurulan Mars Entertainment Group eğlence sektöründe faaliyet gösteriyor.

Grup bünyesinde, sinema zinciri Cinebonus’u, spor salonları işletmecisi olan MAC’i ve NuSpa’yı bulunduruyor. Özel sermaye fonu yönetim şirketi olan Actera Group ise 500 milyon doları aşan büyüklüğü ile Türkiye odaklı en büyük özel sermaye fonu olan Actera Partners L.P.’yi yönetiyor. 
Actera Partners L.P.’nin yatırımcıları arasında Kuzey Amerika, Avrupa, Uzakdoğu ve Ortadoğu merkezli emeklilik fonları, kalkınma bankaları ve devlet yatırım kurumları bulunuyor.

Esas Holding, bilançosundaki kaynakları ve dış finansman gücünü kullanarak büyümekte olan şirketlere yatırım yapan bir özel sermaye yatırımcısı. Esas Holding, bugüne kadar sağlık, perakende, gıda, sinema, hizmet, gayrimenkul ve havacılık alanlarında faaliyet gösteren şirketlere yatırım yaptı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde