Sabancı'nın 6 aylık net karı kaç milyon TL oldu?

Sabancı'nın 6 aylık net karı kaç milyon TL oldu?

Sabancı Holding'in satışları 2012 yılının ilk yarısında önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 17 artarak 12 milyar 546 milyon liraya ulaştı. Net kar ise...

Sabancı'nın 6 aylık net karı kaç milyon TL oldu?
16px
24px
28.08.2012 15:07
ABONE OLgoogle

Sabancı Holding'in 6 aylık konsolide net karı 719,2 milyon lira olarak gerçekleşti.

      Yapılan açıklamaya göre, Sabancı Holding'in toplam varlıkları 30 Haziran 2012 tarihi itibariyle 156 milyar 533 milyon liraya, ana ortaklığa ait özkaynakları ise 14 milyar 677 milyon liraya ulaştı.

      Konsolide satışları 2012 yılının ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17 artarak 12 milyar 546 milyon lira seviyesine ulaşan Sabancı Holding, aynı dönemde, konsolide seviyede 1 milyar 768 milyon lira faaliyet karı ve 719 milyon lira net kar elde etti.

      ''Türkiye'de özel sektöre ait en büyük linyit termik santralinin finansmanını tamamladık''

      Açıklamada, topluluğun iş alanlarındaki gelişmelerine ilişkin değerlendirmelerine yer verilen Sabancı Holding Üst Yöneticisi Zafer Kurtul, 2012 yılının ilk yarısında, elektrik talebinin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8 arttığını kaydederek, ''Enerji şirketimizin satışları yüzde 28 artarak 1 milyar 28 milyon lira olarak gerçekleşmiştir'' ifadesini kullandı.

      Kurtul, Enerjisa'nın, 450 MW kurulu gücüyle Türkiye'deki en büyük özel linyit termik santrali Tufanbeyli'nin yatırımına bu yıl başladığını ve projenin finansmanı için 750 milyon avro kredi anlaşmasını imzaladığını ifade etti.

      Enerji yatırımlarının planları doğrultusunda ilerlediğini belirten Kurtul, ''Mayıs ayında 39 MW kapasiteli Dağpazarı Rüzgar Santrali devreye alınmıştır. Ülkemizin cari açığının en büyük kalemi olan enerji ithalatını azaltacak Tufanbeyli Termik Santrali'nin 750 Milyon avro tutarındaki 12 yıl vadeli finansmanını temmuz ayında tamamladık. 450 MW kapasitesiyle, Türkiye'de özel sektöre ait en büyük linyit termik santrali olacak Tufanbeyli, yerel linyit kömürünün değerlendirilmesini sağlayacaktır. Enerjisa, zorlu piyasa koşullarında projeleri için finansman sağlayabildiğini bir kez daha göstermiştir'' değerlendirmesinde bulundu.

      ''Çimentoda ilk çeyrekteki olumsuz koşullar ikinci çeyrekte telafi edildi''

      Çimento şirketlerinin ilk çeyrekteki olumsuz hava koşullarının etkisini ikinci çeyrekte başarıyla telafi ederek, satış hacminde ilk yarıyıl sonu itibariyle geçen yılın aynı dönemindeki seviyelere ulaştıklarına işaret eden Kurtul, şöyle devam etti:

      ''Enerji tüketimi ve karbon salınımı yoğun olan çimento sektöründe sürdürülebilirliğe yönelik çalışmalarımıza devam ediyoruz. Nisan ayında Çimsa Mersin fabrikasında Atık Isı Geri Kazanım Tesisi'ni devreye aldık. Bu tesis ile yılda 30 bin ton karbon emisyonu önlenecek ve 60 milyon kWh enerji tasarrufu sağlanacaktır.

      Teknosa halka arzının ardından başarılı performansını devam ettiriyor. İlk yarıyılda, geçen yılın aynı dönemine göre satışlarını yüzde 29 ve net karını yüzde 14 artırmıştır. Aynı zamanda satış alanını da yüzde 23 büyütmüştür. Sektörünün açık ara lideri olan Teknosa, sektördeki muhtemel satın alma fırsatlarını değerlendirmek amacıyla HSBC ile danışmanlık sözleşmesi imzalamıştır.

      Kordsa Global, dünyanın en büyük beş lastik üreticisinden biri olan Michelin ile lider olduğu uçak lastikleri alanında kord bezi tedariki konusunda 10 yıllık stratejik tedarikçi anlaşması imzalamıştır. Bu anlaşma, müşterileriyle uzun vadeli ilişkileri, teknoloji yatırımları ve ürünlerinin kalitesiyle Kordsa Global'in liderliğini daha da güçlendirmiştir.''

      Zafer Kurtul, global ekonomiye ilişkin büyüme endişelerinin devam ettiği bir ortamda Sabancı Holding'in istikrarlı yönetimi ve finansal gücü ile öne çıktığını ifade ederek, Sabancı Holding'in karlı büyüme yolunda, yüksek likidite ve düşük kur riski pozisyonu ile risk yönetimine önem verdiğini belirtti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde