Sabancı istedi, çimento devini kim aldı?

Sabancı istedi, çimento devini kim aldı?

Eren Holding ve İrlanda merkezli CRH'nin sahip olduğu Denizli Çimento'nun satış süreci ile ilgili Limak, Sabancı, Oyak Çimento ilgileniyordu. İşte satın alan grup... .

Sabancı istedi, çimento devini kim aldı?
16px
24px
02.10.2014 12:43
ABONE OLgoogle
OYAK Grubu, Eren Holding ve İrlanda merkezli CRH'nin sahip olduğu Denizli Çimento'yu devralmak için Rekabet Kurulu'na başvurdu.
 
Açıklama, Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde yer aldı.
 
1976 yılında temelleri atılan Denizli Çimento 1987 yılında işletmeye alındı. 1992 yılının sonunda özelleştirme projesi kapsamında Modern Çimento tarafından satın alınan şirket Eren Holding bünyesine katıldı. 2007 yılı birinci çeyreğinde ise İrlanda kökenli CRH firması tarafından firmanın yüzde 50’si satın alınarak ortak olundu.

Şirket Türkiye klinker üretiminin yüzde 3'ünü, Ege Bölgesi klinker üretiminin yüzde 30'unu gerçekleştiriyor.
 
Üretiminin yüzde 80'ini iç pazar, yüzde 20'sini dış pazarlarda çimento ve klinker satışı olarak gerçekleştiren Denizli Çimento; Libya, Suriye, Mısır, Batı Afrika, Kıbrıs ve Rusya'ya ihracat yapıyor.
 
OYAK Çimento Grubu ise bünyesinde Adana, Aslan, Bolu, Mardin ve Ünye Çimento'yu bulunduruyor. Şirketin yıllık 8.5 milyon ton klinker kapasitesi ve yüzde 14 cari pazar payı bulunuyor.

Denizli Çimento’nun satışıyla ilgili olarak geçtiğimiz aylarda CRN-Eren Holding’ten bir açıklama yapılmış ve “Denizli Çimento satış süreci ile Limak, Sabancı, Oyak Çimento ilgileniyor” denilmişti.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde