Sabancı, dünyanın en pahalı bölgesinde 80 Milyon dolara yer alıyor

Sabancı, dünyanın en pahalı bölgesinde 80 Milyon dolara yer alıyor

Demir Sabancı’ya ait gayrimenkul şirketi Sedesco, ABD’deki bir gayrimenkul şirketinden 80 milyon dolara bir yer almak için masaya oturdu.

Sabancı, dünyanın en pahalı bölgesinde 80 Milyon dolara yer alıyor
16px
24px
05.11.2018 12:33
ABONE OLgoogle

Türkiyeli inşaat şirketlerinin gayrimenkul projesi için gözde ülkesi ABD oluyor. ABD’de ise en fazla ilgi gören kentler güneyde Miami, kuzeyde New York. 

Okan Holding, Nef, Tahincioğlu, Tepe İnşaat, Süzer, Bayraktar, Bilgili Holding gibi Türk şirketlerinin çalışma başlattığı ve proje ürettiği ABD’de en dikkat çeken ise Demir Sabancı. 

Dünya gazetesinden Kerim Ülker’in haberine göre, Demir Sabancı’ya ait Sedes Holding’in gayrimenkul şirketi olan Sedesco, geçtiğimiz günlerde sessiz sedasız ABD’deki bir gayrimenkul şirketinden 80 milyon dolara bir yer almak için masaya oturdu.   Demir Sabancı Gratis’in yüzde 55’ini kime sattı

Arsanın bugünkü kurlarla 450 milyon liraya yakın bir değer ettiği belirtiliyor. Demir Sabancı’nın istediği yerin ise dünyanın en pahalı bölgesi Manhattan’ın en lüks yeri Billionaire Row olduğu kaydediliyor. 

Bu bölge, en pahalı rezidansların olduğu yer olarak biliniyor. Tamamı lüks rezidans ve yüksek kulelerden oluşan bölgede Sabancı’nın almak istediği yerin 41 Batı 57. Cadde üzerinde olduğu ifade ediliyor. Eğer anlaşma tamamlanırsa Sabancı’ya bu yerin yaklaşık 9 bin 300 metrekarelik bir alan üzerine proje geliştirme şansı da vermiş olacağı söyleniyor.

Holding’teki hisselerini yıllar önce satarak kendi yolunu çizen Demir Sabancı’nın şirketi Sedesco, son olarak New York’un en bilinen bölgesi Manhattan’da yer alıyor.

Sedesco'nun, ABD’de dört projesi bulunuyor. 2009’da kurulan Sedesco’nun portföyündeki projelerin tamamı Manhattan’da.   Demir Sabancı ABD'deki işleri büyütmüş

Manhattan’ın batısındaki dört katlı tarihi binaya 2.9 milyon, Madison Avenue'de bir binanın yüzde 60'ına 21 milyon, Rockefeller'a komşu bir binaya da 29 milyon dolar ödeyen Demir Sabancı, son olarak sahibi olduğu 22 katlı bir ofis projesi ile gündeme gelmişti.

New York Başpiskoposluğu ile davalık olan Sabancı’nın şirketi, 60 santimetrelik arazi ihlali nedeniyle 1.5 milyon dolarlık tazminat talebiyle mahkemeye başvurmuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde