Sabancı'dan 2 milyar dolarlık yatırım

Sabancı'dan 2 milyar dolarlık yatırım

Sabancı Holding, elektrik enerjisi alanındaki yatırımlarına 2 milyar dolarlık ek harcama yapacak.

Sabancı'dan 2 milyar dolarlık yatırım
16px
24px
28.01.2013 15:17
ABONE OLgoogle

Sabancı Holding, elektrik enerjisi alanındaki yatırımlarına 2 milyar dolarlık ek harcama yapacak. Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Financial Times'a yaptığı açıklamada enerji birimindeki gelir payını 2015'e kadar yüzde 9'dan yüzde 15'e çıkaracaklarını belirtti.

Şirketin enerji alanındaki yatırım seviyesi Enerjisa'nın ortağı Alman EON'la birlikte toplam 4 milyar dolara ulaşacak.

Enerjinin, gelecekte Türkiye’nin büyüme oranını en çok etkileyecek sektörlerden biri olacağını belirten Güler Sabancı, “Şirket olarak çok önemli fırsatlar doğacağına inanıyoruz” diye konuştu. Türkiye’nin gelecek 6 yıl içinde tüm iş birimlerindeki kazanç toplamın ikiye katlamayı planlayan Sabancı Holding, enerji birimindeki kazancını söz konusu yatırımlar ile birlikte arttırmayı planlıyor.

Türkiye’nin enerjiye yeterince yatırım yapmadığını düşünen Güler Sabancı “Hedeflerimize ulaşabilmek için bu konuda daha çok çabalamalıyız” diye konuştu. Sabancı, Türkiye’de enerji tüketiminin toplam ekonomik ihtiyacın yüzde 50 üzerinde büyüdüğünü aktardı.  

Sabancı Holding şirketlerinden Enerjisa’da 2012’nin son günlerinde ortaklık değişimi olmuştu. Enerjisa ile yüzde 50 ortaklığı bulunan Avusturyalı Verbund, hisselerini EON’a devretmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde