Sabancı Turk.Net'i kaça sattı?

Sabancı Turk.Net'i kaça sattı?

Sabancı Telekom bünyesinde faaliyet gösteren Turk.Net'i sattı. İşte satış rakamı...

Sabancı Turk.Net'i kaça sattı?
16px
24px
21.02.2008 14:26
ABONE OLgoogle

Netone Telekom Genel Müdürü Cem Çelebiler, Turk.Net'in satın alınması ve alımın devamındaki yatırımlara bakıldığında 5 milyon YTL civarında bir sürecin söz konusu olduğunu bildirdi.

 Ses ve internet iletişimi alanında faaliyet gösteren Netone Telekomun, 2003 yılından bu yana Sabancı Telekom bünyesinde faaliyet gösteren Turk.Net'i satın alması dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Çelebiler, Sabancı Telekom ile Turk.Net'in isim hakkı ve TNN portalını devralmak üzere sözleşme imzaladıklarını kaydetti.

Bundan sonra Turk.Net adı altında sunulan internet erişim hizmetleri ile TNN portalı ve Turk.Net internet sitesi gibi hizmetlerin Netone Telekom tarafından sunulacağını belirten Çelebiler, bu duyuruyla birlikte aynı zamanda bireysel ve perakende internet erişim sektörüne girdiklerini de duyurmuş olduklarını ifade etti. Markaya yatırım yapmaya ve marka altında tüketicilerin beğeneceği hizmetler sunmaya hazırlandıklarını kaydeden Çelebiler, Netone Telekom'un altyapı yatırımlarının ise devam ettiğini, bireysel ve kurumsal telekomünikasyon sektöründe agresif, istekli ve ciddi yatırım yapan bir operatör olduklarını söyledi.

Konuşmasının ardından soruları yanıtlayan Çelebiler, satılan rakama ilişkin bir soru üzerine, Sabancı Telekom ile karşılıklı olarak satın alma miktarını açıklamama kararı aldıklarını belirterek, ''Alım ve alımın devamındaki yatırımlara baktığımızda 5 milyon YTL civarında bir süreçten bahsediyoruz. Bu, tabii bu yıl içerisinde ve doğrudan olan miktar'' dedi.

''ADSL PAZARINA AGRESİF GİRECEĞİZ''

Bu alanın hızlı gelişen bir sektör olduğunu ve kullanıcılardan talep alındığını belirten Çelebiler, ''İlk adımımız ADSL alanında olacaktır. Oldukça agresif bir şekilde ve kısa bir süre içinde Turk.Net markası altında ADSL pazarına giriyor olacağız'' dedi. Çelebiler, yeni satın almanın ardından kadroda genişlemeye gideceklerini, bayi kanallarını agresif şekilde genişletmek istediklerini, kadrolarının bu yıl içinde 2 katına çıkmasını beklediklerini ifade etti.

Uzak mesafe telefon hizmeti (UMTH) kapsamında taşıyıcı ön seçimi ve 1095 ile çağrı bazında operatör seçimi alanlarında da hizmet verdiklerini, ancak bu hizmetlerin henüz tam oturmadığını aktaran Çelebiler, taşıyıcı ön seçimi ve geniş bant internet erişimi alanındaki çalışmalara ilişkin de, ''İki ürünü bir arada almanın faturasal ve fiyat avantajlarını sunmayı istiyoruz'' diye konuştu.

''BİREYSEL ALANA GİREREK RİSK ALMAYA KARAR VERDİK''

Çelebiler, bir gazetecinin, ''Netone Telekomun, zorlu ve içerideki oyuncuların kaçma eğiliminde olduğu bireysel pazara girme nedenini'' sorması üzerine, 1996'da işe başladıklarında mevzuatın imkan tanıdığı ölçüde dahil olabildiklerini, 2000-2001 yılından beri ADSL hizmeti sunmak için girişimlerinin bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

''Ancak şartlar ve mevzuat buna imkan tanımıyordu. Düzenlemelerdeki gelişmeleri göz önünde bulundurarak ve bunlara inanarak, buradaki cesur adımı atmaya ve ciddi yatırımlarla risk almaya karar verdik. Zor bir sektör, fakat şu anda yatırım yapmaya karar verdiğimiz alanlarda düzenlemelerde gelişme ve talebin yüksek olduğuna inanıyoruz. Sektör, rekabetle yeni tanışıyor. Şu anda çok rekabetçi bir ADSL ve sabit telefon sektörü var denilemez. Ama böyle bir ortamın Türkiye'de oluşacağına inanıyoruz.''

Muhtemel satın almalara ilişkin bir soru üzerine, ''Sektörün büyümek isteyen bir oyuncusuyuz. Organik olarak büyümemiz için önemli fırsatlar olduğunu düşünüyoruz. Ama sektör de bir birleşme süreci yaşıyor'' dedi.

Çelebiler, daha hızlı büyümek ve sektörün gerektirdiği ciddi yatırımları yapabilmek için karşılarına çıkabilecek fırsatları değerlendirebileceklerini vurguladı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde