Sabancı, Miami'de krizde aldığı evi iki katına sattı

Sabancı, Miami'de krizde aldığı evi iki katına sattı

Sabancı, Miami’nin en lüks projelerinden birinde sahibi olduğu daireyi 12 milyon dolara yani yaklaşık 50 milyon liraya ünlü bir yatırımcıya sattı.

Sabancı, Miami'de krizde aldığı evi iki katına sattı
16px
24px
14.03.2018 08:29
ABONE OLgoogle

Sabancı Ailesi’nin en az tanınan isimlerinden biri Kaya Sabancı. Holdingden uzak duran Kaya Sabancı, Hacı Mehmet Sabancı’nın oğlu ve ailenin denizcilikle uğraşan ismi YASA Holding’in patronu Yalçın Sabancı’nın da kardeşi.

2004 yılında oğlu Cem Sabancı’yı Burdur’da vatani görevini yaptığı sırada kalp krizi sonucu kaybetmesinin ardından ABD’de yaşamaya karar veren Kaya Sabancı, Miami’de kurduğu Kasa International Corp. ile ticaret hayatına devam ediyor.

Kaya Sabancı, geçtiğimiz günlerde Miami’nin en lüks projelerinden birinde sahibi olduğu daireyi 12 milyon dolara yani yaklaşık 50 milyon liraya ünlü bir yatırımcıya sattı.

Bedeli 50 milyon lira

Miami’nin en özel projelerinden biri olan Apogee South Beach’te yer alan daireyi Kaya Sabancı, mortgage krizinin başladığı dönemde yani 2008 yılında 6.1 milyon dolara satın almıştı. Kasa International Corp’un Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Sabancı, böylece 10 yılda fiyatı 2 katına çıkarmış oldu.

Yaklaşık 400 metrekarelik dairede 3 yatak odası, 4 banyo, bir TV odası var. Dairede ayrıca okyanus manzaralı 200 metrekarelik bir de teras bulunuyor.

Sabancı’dan daireyi alan işadamı ise biyoteknoloji alanında yatırımları bulunan Versant Ventures’in sahibi Bradley Bolzon ve eşi Evelyne Bolzon. ABD’de yaşayan Kaya Sabancı Kandilli Vaniköy Caddesi’ndeki yalısını 2005 yılında satışa çıkarmış, mülkün diğer yarısının sahibi olan ağabeyi Yalçın Sabancı tarafından engellenmişti.

‘Sabancı’nın ikizleri’ olarak anılan yalının Kaya Sabancı’ya ait olan kısmı daha sonra, 2010’da 16 milyon euroya sesiz sedasız satılmıştı. Sabancı’nın yalısının yeni sahibi Erikli Suları’nın sahibi işadamı Hasan Aslanoba olmuştu.

Kerim Ülker/Dünya

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde