Sabancı: Karlılığın yüzde 10'ununu çalışanlara dağıtın

Sabancı: Karlılığın yüzde 10'ununu çalışanlara dağıtın

Ali Sabancı, işletmelerin karlarının yüzde 10'unu çalışanlarıyla paylaşması gerektiğini belirtti.

Sabancı: Karlılığın yüzde 10'ununu çalışanlara dağıtın
16px
24px
17.06.2010 17:18
ABONE OLgoogle

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı, işletmelerin karlarının yüzde 10'unu çalışanlarıyla paylaşması gerektiğini belirtti. 

     TOBB Genç Girişimciler Kurulu ve Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından düzenlenen Girişimcilik Panelinde konuştu. 

     Türkiye'de 1,3 milyon girişimciden sadece 80 bininin kadın olduğunu belirten Sabancı, bu sayının artırılması için çalışma yapılması gerektiğini belirtti. 

     Ali Sabancı, kuruluşundan itibaren şirket çalışanlarına hissedar gibi davrandığını, buna bağlı olarak başarıyı yakaladığını anlattı. 

     İşverenle çalışan arasında uçurum olmaması gerektiğini ifade eden Sabancı, ''Biz çalışanlarımızın, şirketi kendilerinin gibi hissetmelerini sağladık. Paylaşmayı bilmek çok önemli. Şirketi benimsettirmek lazım. Mal sahibi ile çalışan arasındaki uçurumu azaltmak lazım. Yapılan karın yüzde 10'unu çalışanlarla paylaşmak gerekiyor. Çünkü çalışan hissedardan farklı olmadığını hissetmeli'' diye konuştu.
     Başarısının, ürün tanıtımında doğruları birebir anlatmak olduğunu söyleyen Sabancı, pazarlama aşamasında teknoloji ve güler yüzün önemli olduğunu vurguladı. 

     Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Sabancı, ''Bizde önemli olan güvenli şekilde, ucuza hizmet vermektir. Biz doğruları söylüyoruz. Suyu parayla satıyoruz ve bunu söylüyoruz. Pahalı olan diğer hava yolları şirketleri belki daha iyi sandviç veriyordur. Güler yüzlü ve iyi ürün tanıtımı ile başarıyoruz. Biz pazarlamayı iyi biliyoruz'' dedi. 

     KTO Başkanı Hüseyin Üzülmez de, girişimci sayısının artmasının hayat standartlarını yükselteceğini belirterek, Türkiye'nin genç bir nüfusa sahip olmasından dolayı, girişimcilikte daha avantajlı olduğunu belirtti. 

     KTO olarak her alanda girişimcileri desteklediklerini bildiren Üzülmez, özellikle kadın girişimcilerin desteklenmesi gerektiğini vurguladı. 

     Kadın girişimcilere ve genç girişimcilere yönelik faaliyetlerine devam ettiklerini bildiren Üzülmez, 2010-2011 eğitim öğretim yılında ilk öğrencilerini alacak olan KTO Karatay Üniversitesi'nde girişimcilik dersi verileceğini söyledi. 

     Panele TOBB Genç Girişimciler Kurulu Yürütme Kurulu üyeleri Sinan Ergin, Sezai Hazır, Esra Civelek, Erhan Erkut ve Falez Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Banu Bağrıaçık ile çok sayıda davetli katıldı. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde