Sabancı Holding satışa çıkardı hisseler tavan oldu

Sabancı Holding satışa çıkardı hisseler tavan oldu

Sabancı Holding, tekstil şirketinin yüzde 25'inin uluslararası nitelikli yatırımcılara satış sürecini başlattı.

Sabancı Holding satışa çıkardı hisseler tavan oldu
16px
24px
09.04.2015 10:34
ABONE OLgoogle
Sabancı Holding, Kordsa'nın yüzde 25'inin uluslararası nitelikli yatırımcılara satış sürecini başlatarak, satış için Deutsche Bank, UBS ve Ak Yatırım'ı yetkilendirdi.

Sabancı Holding, Kordsa Global Endüstriyel İplik ve Kord Bezi Sanayi ve Ticaret A.Ş.'de sahip olduğu şirket sermayesinin %25'ini temsil eden 48 milyon 632 bin 269,00.-TL nominal değerli payların çeşitli uluslararası nitelikli yatırımcılara satış sürecini başlattı.

Sabancı Holding'den konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamaya göre, bu işlemi gerçekleştirmek üzere Deutche Bank AG, UBS Limited ve Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş. yetkili olarak atandı.

Açıklamada şu bilgiler verildi:

"İşlem çerçevesinde sadece nitelikli kurumsal yatırımcılara satış gerçekleştirilecek olup, herhangi bir ülkede halka arz işlemi gerçekleştirilmeyecektir. İşlem yalnızca nitelikli yatırımcılara yapılacak satışları kapsamakta olduğu için, Türkiye'de de halka arz niteliğini taşımayacaktır."

Kordsa yüksek denye naylon 6.6 iplik ve bez satışı açısından yüzde 34 pazar payıyla dünyada lider, yüksek denye polyester pazarında ise yüzde 10 pazar payıyla dünyada üçüncü sırada yer alıyor.

HİSSELER TAVAN OLDU

Kordsa'nın net kârı 2014 yılında bir önceki yıla göre yüzde 145 artarak 95 milyon liraya ulaştı. Firmanın 2014 sonu itibarıyla Türkiye, ABD, Almanya, Brezilya, Mısır, Endonezya, Tayland ve Çin'de toplam 3 bin 749 çalışanı bulunuyor.

Bu arada Borsa İstanbul'da işlem gören Kordsa hisseleri yüzde 10 yükselişle tavan oldu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde