Sabancı Holding'in piyasa değeri kaç milyar dolar?

Sabancı Holding'in piyasa değeri kaç milyar dolar?

Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul, geçen yıl büyüme, karlılık ve hisse performansı olarak başarılı neticeler aldıklarını açıkladı

Sabancı Holding'in piyasa değeri kaç milyar dolar?
16px
24px
29.04.2013 20:43
ABONE OLgoogle

Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul, geçen yıl büyüme, karlılık ve hisse performansı olarak başarılı neticeler aldıklarını ve Sabancı Holding’in piyasa değerinin 12 milyar doları aştığını söyledi. Kurtul, geçen sene 1.6 milyar dolar olarak gerçekleşen yatırım tutarlarının bu yıl 2 milyar doların üzerinde olmasını hedeflediklerini açıkladı.

Sabancı Topluluğu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Topluluğun, şirket ve çalışanların başarılarını ödüllendirmek için bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Sabancı Altın Yaka Ödülleri’nde büyük ödül Teknosa’nın oldu.
 
Sabancı Center’da düzenlenen tören, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, CEO’su Zafer Kurtul, İnsan Kaynakları Grup Başkanı Neriman Ülsever, Topluluk yöneticileri ve çalışanların katılımıyla gerçekleştirildi.
 
Sunuculuğunu ünlü şovmen Beyaz’ın üstlendiği törene, Sabancı Topluluğu’nun çeşitli şirketlerinden yaklaşık 600 çalışan katıldı.
 
Törende, Sabancı Altın Yaka Ödülleri, 6 farklı kategoride sahiplerini buldu. Sabancı Altın Yaka Ödülleri’nde büyük ödül olan Değer Yaratan kategorisinde Teknosa birincilik alırken, Pazar Odaklılık’ta Brisa, İnsana Yatırım’da Akçansa ödülün sahibi oldu. Birey ya da ekiplerin yarıştığı kategorilerde ise Verimlilik’te Sasa, İnovasyon’da Kordsa Global, Sinerji’de ise bireysel alt kategoride Enerjisa, kurumsal alt kategoride Akçansa, Çimsa ve Kordsa Global ödüle layık görüldü.
 
“KENDİ ‘OSCAR’IMIZI YAPARIZ DEDİK”
 
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, törenin açılışında yaptığı konuşmada, Sabancı Topluluğu olarak ödül almaya alışmış bir grup olduklarını söyledi. Bunu gururla söylediğini dile getiren Sabancı, şöyle devam etti:
 
“2008 yılında dünyada büyük bir kriz oldu. 2009 yılına geldiğimizde (bu krizle mücadelenin bir yolu olmalı) diye düşündük. Tekrar silkelenmeliyiz, yeni bir hamle, yeni bir heyecan bulmalıyız fikri vardı. Ama biz Sabancı olarak öyle bir boyuta geldik ki, arkadaşlarımın birikimleri ve yönetim anlayışları ile biz kendi ödülümüzü, kendi ‘Oscar’ımızı yaparız dedik. Arkadaşlarım katkı vererek, tasarımını, denetimini, her türlü sürecini hazırladılar. Kendi işlerinin dışında bu işe emek harcıyorlar. Bu ödül Sabancı Topluluğu’nun kendi ödülüdür. Birlikte daha iyiyi ararken, daha mükemmeli ararken, bu arada en iyileri seçmeye çalışıyoruz. Sabancı Altın Yaka Ödülleri’nin Toplulukta yarattığı heyecanın sebebi, arkadaşlarımın işlerini sevmeleri, daha iyiyi istemeleri, başarıyı sevmeleridir. Biz Sabancı Holding’de bu yüzden başarılı oluyoruz.”
 
“HEP BERABER KAZANIYORUZ, TÜRKİYE KAZANIYOR”
 
Sabancı, ödüllerin işin bir sonucu ve mükafatı olduğunu, kendilerinin bir yolculuk yaptığını ve bu yolculuğun bir istasyonu olmadığını söyledi. Bir yerlerde yavaşlayıp ödül verdiklerini ancak yolculuğun devam ettiğini dile getiren Sabancı, “Bu uzun ve başarılı bir yolculuk. Ama sonunda kaybedenimiz yok. Hep beraber kazanıyoruz, Türkiye kazanıyor” dedi.
 
“SABANCI HOLDİNG’İN PİYASA DEĞERİ 12 MİLYAR DOLARI AŞTI”
 
Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul, törende yaptığı konuşmada, geçen yıl sonuçlarının çok iyi olduğunu belirterek, “Hem büyüme, hem karlılık hem de hisse performansı olarak başarılı neticeler aldık. Sabancı Holding hisse senedi fiyatı 2012 yılında yüzde 80 yükselerek IMKB-30′un çok üzerinde bir performans gösterdi.
 
Sabancı Holding piyasa değeri 12 milyar doları aştı. Bu artışın temel nedeni Sabancı Holding iştiraklerinin başarılı performansıdır” diye konuştu. Sabancı Holding’in yatırım anlamında yoğun bir yıl yaşadığını anlatan Zafer Kurtul, geçen sene 1.6 milyar dolar yatırım yaptıklarını, bu sene ise 2 milyar doların üzerinde yatırım yapacaklarını söyledi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde