Sabancı Fransızlarla ortaklığı bitiriyor mu?

Sabancı Fransızlarla ortaklığı bitiriyor mu?

Sabancı Holding CEO'su Zafer Kurtul, Carrefoursa'da çoğunluk yapıya ulaşmak istediklerini, bu konuda Carrefour'la görüşeceklerini söyledi.

Sabancı Fransızlarla ortaklığı bitiriyor mu?
16px
24px
24.02.2012 13:56
ABONE OLgoogle

Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Zafer Kurtul, CarrefourSa'da Fransız ortakla hisseler konusunda görüşmeler yaptıklarını açıkladı.

Hatırlanacağı üzere son birkaç yıldır CarrefourSA’nın ciroları düşüyordu. Hatta bu kan kaybı üzerine son iki yılda Gaziantep, Adana ve İzmir’de üç büyük CarrefourSA kapatılmıştı. İddiaya göre Carrefour, 2012’de Türkiye’den çekilecek ve hisselerini Türk ortağına devredecek.

Sabancı Holding'in yıllık paylaşım toplantısında gazeteciler, Kurtul'a CarrefourSA’nın durumu ve Migros'la ilgilenip ilgilenmediklerini sordular.

Carrefoursa'da çoğunluk yapıya ulaşmak istediklerini, bu konuda Carrefour'la görüşeceklerini Kurtul, şöyle konuştu:

"Gıda perakendeciliği önemli bir sektör. Eğer Carrefoursa'da çoğunluk yapıya ulaşabilirsek organik veya inorganik büyümeyi değerlendiririz. Yakın zamanda Carrefour'la konuşmalara başlayacağız" dedi.

Kurtul, yaşanan süreçten rahatsız olduklarını belirterek, "Carrefoursa'daki mevcut durumu sürdürmek istemiyoruz. bu mevcut durumu değiştirmek istiyoruz. Bu tabii, Carrefour ile bir görüşme sürecimiz söz konusu olacak. Ama bu sonunda nasıl bir şekle döner, onu zaman içinde göreceğiz. Tabii ki biz gıda perakendede büyümeyi hedefliyoruz. Dolayısıyla burada da zaman içinde organik, inorganik büyüme fırsatlarını değerlendirmek isteriz'' cevabını verdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde