Sabah yazarı Engin Ardıç hakkında suç duyurusu

Sabah yazarı Engin Ardıç hakkında suç duyurusu

CHP İstanbul Gençlik Kolları üyeleri, Sabah gazetesi yazarı Engin Ardıç hakkında 'Atatürk'e ve hatırasına hakaret' ile 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Sabah yazarı Engin Ardıç hakkında suç duyurusu
16px
24px
12.11.2018 12:35
ABONE OLgoogle

CHP İstanbul İl Gençlik Kolları üyeleri, 10 Kasım'da 'Gülmek yasaktı' başlıklı yazısında "Genelev de kapalı mıydı, çocuktum, bilmiyorum" ifadelerini kullanan Sabah yazarı Ardıç hakkında suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan suç duyurusunda Ardıç'ın, Atatürk'ü anma törenlerini Türk ulusunu aşağılayacak ve tahrik edecek bir şekilde yazdığı ifade edilerek, Ardıç'ın 'Atatürk'ün hatırasına hakaret' ve 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlarını işlediği vurgulandı.

CHP Gençlik Kolları Başkanı Burkay Düzce, suç duyurusundan önce yaptığı açıklamada, "Ardıç, bu topraklara bağımsızlığı getiren, egemenliği tek bir aileden alarak halka hediye eden Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 80. yıl dönümünde tüm ülke olarak yastayken yazdığı '10 Kasım'da genelevler kapalı mıydı bilmiyorum' yazısıyla bir kez daha ne kadar terbiyeden ve bu ülkenin değerlerinden uzak olduğunu göstermiştir" dedi.

'10 Kasım günleri gülmek yasaktı, ağlamak makbul sayılıyordu' diyen Ardıç, 10 Kasım'da 'Gülmek yasaktı' başlıklı yazısında "10 Kasım günleri, gerçi biz çocuklara bir şey ifade etmiyordu ama, içki içmek de yasaktı. Eğlence yerleri de kapalıydı. Tiyatro, sinema, gazino, her yer. Genelev de kapalı mıydı, çocuktum, bilmiyorum" ifadelerini kullanmıştı.

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde