Sabah'tan Zaytung haberi gibi: Beyler bir ses verin

Sabah'tan Zaytung haberi gibi: Beyler bir ses verin

Sabah Gazetesi, muhalefeti, Trump'ın "Ekonominizi yok ederim, daha önce de yaptım" açıklamasına tepki vermeye çağırdı...

Sabah'tan Zaytung haberi gibi: Beyler bir ses verin
16px
24px
10.10.2019 06:06
ABONE OLgoogle

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin Fırat doğusuna yönelik askeri operasyonuna ilişkin peşpeşe tehditlerde bulunuyor. Hükümete yakın Sabah Gazetesi ise muhalefeti ve ekonomistleri Trump'a karşı tepki vermeye davet etti.

Sabah Gazetesi, "ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye finansal saldırı yaptıklarına ilişkin itirafı karşısında muhalefet kafasını kuma gömdü. Geçen yıl ağustosta doların 7.25 TL'ye çıktığı dönemde Başkan Recep Tayyip Erdoğan "Oyununuzu gördük, meydan okuyoruz" diyerek küresel operasyona rest çekerken "Ekonomideki başarısızlıkları dış güçler makyajıyla kapatamazsınız" diyen muhalefet partisi liderleri, milletvekilleri, ekonomistler ve gazeteciler bu itiraf karşısında sus pus oldular.

O dönemde ekonominin iyi yönetilmediğini, dolar kurunun yükselmesinin sebebinin hükümet olduğunu, 'dış güçler ekonomimize operasyon yapıyor' diyenlerin seçmeni aldattığını savunanların, Trump'ın itirafı karşısında ne diyecekleri merak konusu..." diye yazdı.

TRUM NE DEMİŞTİ?

Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yapacağı operasyon öncesinde önce sosyal medya hesabından "Ekonominizi yok ederim, daha önce de yaptım" itirafında bulunan ABD Başkanı Donald Trump, daha sonra düzenlediği basın toplantısında da, "Türkiye'ye dedim ki, eğer bizim insancıl olarak değerlendirdiğimiz herhangi bir şeyin dışına çıkarlarsa, Hong Kong için de kullandık bunu, aşırı zarar gören bir ekonominin şiddetine uğrarlar. Bunu daha önce de Rahip Brunson'la yapmıştım. Rahip Brunson'ı hatırlıyor musunuz? Rahip Brunson'ı geri vermiyorlardı, sonuç olarak hızlıca geri verdiler. Para birimleri rekor seviyede düştü ve başka şeyler oldu" demişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde