Sabah'ta kritik zirve! Dergi grubu kapatılıyor mu?

Sabah'ta kritik zirve! Dergi grubu kapatılıyor mu?

Turkuvaz Dergi Grubu ile grubun omurgasını oluşturan Amerikalı Hearst Dergi Grubu arasında kriz patlak verdi.

Sabah'ta kritik zirve! Dergi grubu kapatılıyor mu?
16px
24px
20.08.2014 20:04
ABONE OLgoogle
Turkuvaz Dergi Grubu ile grubun omurgasını oluşturan Amerikalı Hearst Dergi Grubu arasında krizin patlak vermesi üzerine  Turkuvaz Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Serhat Albayrak yayın yönetmenleri ile bir toplantı gerçekleştirdi. Albayrak dergilerin yayın yönetmenlerine yaşananlar hakkında bilgi verdi.

Turkuaz Dergi Grubu Genel Müdürü Levent Tayla’nın işten çıkartılmasıyla birlikte grubun omurgasını oluşturan Amerikalı Hearst Dergi Grubu ile sorun yaşanmaya başlandı. Bünyesinde Cosmopolitan, Esquaire, Harper Bazaar gibi önemli dergilerin bulunduğu dergiler MAYA Dergi Grubu’na geçmeye hazırlanıyor.

Turkuaz Grubu’nda ödeme sıkıntısı yaşayan Hearst Grubu yöneticileri Levent Tayla ve Maya Dergi Grubu Başkanı Nevzat Çalışkan ile biraraya geldi ve şartları konuştu.Büyük ölçüde anlaşan gruplar bu birlikteliği ay sonunda açıklayabilir.

Önceki gün Hearst Dergi grubu yayın yönetmenleriyle biraraya gelen Serhat Albayrak ve genel müdür Tuncer Sunar yayın yönetmenlerine Hearst ile anlaşmanın 26 Ağustos tarihinde belli olacağını açıkladılar. Albayrak büyük bir ihtimalle Hearst grubu ile anlaşacaklarını söylese de 26 Ağustos dergilerin bitiş ve matbaaya veriliş tarihi olduğu için çalışanları dergi grubu kapatılıyor mu endişesi sardı.

Çünkü dergi grubunun asıl reklam alan ve en çok satan kar getiren dergileri Hearst yayın grubunun dergileri. Bu dergiler elden çıkarsa geriye Para, Sofra, Bebeğim ve Otohaber gibi lisanssız dergiler kalıyor. Yeni yılın başında 6-7 dergiyi kapatan Turkuaz Dergi Grubu'nun Hearst Dergi Grubunun da gitmesiyle birlikte büyük kan kaybına uğrayacağı tartışılmaz.  Bu durumda bu dergilerin de kapatılacağı konuşuluyor. 
Medyaradar
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde