Sabah ikna olmadı! Oyak, Koza'ya 122 Milyon gönderdi

Sabah ikna olmadı! Oyak, Koza'ya 122 Milyon gönderdi

Sabah, Koza İpek Eğitim Sağlık Hizmet Vakfı'nın hesabına OYAK grubundan gönderilen ancak "yanlışlıkla oldu" diye açıklanan 122 milyon TL'yi şirket yetkililerinin bilinçli ve planlı bir şekilde yatırdığını iddia etti.

Sabah ikna olmadı! Oyak, Koza'ya 122 Milyon gönderdi
16px
24px
04.09.2015 08:49
ABONE OLgoogle
Koza İpek operasyonun gerekçesinde Akbank üzerinden Ereğli Demir Çelik A.Ş.’nin, Koza İpek Vakfı’na 122 milyon lira gönderdiği öne sürülüyordu. Hem Akbank hem de Erdemir yaptıkları yazılı açıklamayla iddiaları bir kez daha yalanladı. Ancak Sabah gazetesi açıkalamalrı inandırıcı bulmadı. İşte Sabah'ta Yüksel Temel'in Oyak'la ilgili o haberi..

OYAK'tan Koza'ya giden 122 milyona inceleme

Koza İpek Eğitim Sağlık Hizmet Vakfı'nın hesabına OYAK grubundan gönderilen ancak "yanlışlıkla oldu" diye açıklanan 122 milyon TL'yi şirket yetkililerinin bilinçli ve planlı bir şekilde yatırdığı belirtildi. İpek'in parayı FETÖ'ye aktardığı iddia edildi

Fetullahçı Terör Örgütü'nü (FETÖ) finanse etmekle suçlanan firari Akın İpek'e ait Koza - İpek Holding'in hesap hareketlerini inceleyen MASAK uzmanları önemli bir tespite ulaştı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nin düzenlediği operasyonda örgüt yöneticisi olmakla suçlanan ve hakkında "yokluğunda tutuklama" kararı verilen İpek'in şirketlerine ait hesap hareketlerini inceleyen uzmanlar 2011'de gerçekleşen 122 milyonluk şüpheli transfere de dikkat çekti. İpek'in yurt dışına kaçmasına yol açan soruşturmanın MASAK raporundaki o ayrıntılar şöyle anlatıldı: "T.C. Merkez Bankası tarafından yürütülen EFT sisteminde, alıcının IBAN numarası veya T.C. Kimlik Numarası ve banka bilgileri eksiksiz girildiğinden EFT sisteminde bir hatanın yaşanması imkansız. Bahse konu 122 milyonluk paranın OYAK grubu şirketlerinden Ereğli Demir Çelik Fabrikaları A.Ş. tarafından 2011'in ağustos ve eylül aylarında Koza - İpek Eğitim Sağlık Hizmet Vakfı'nın banka hesaplarına belirtilen her iki şirketin görevlilerinin aracılığı ile bilinçli ve planlı bir şekilde yatırıldı. Belirtilen paranın aslında İskenderun Demir Çelik A.Ş.'ye gönderildiği iddiası ise gerçeği yansıtmıyor. Örgüt yöneticisi Hamdi Akın İpek isimli şahsın aracılığı ile 122 milyon liralık paranın liderliğini Fetullah Gülen'in yaptığı FETÖ'ye aktarılmasının sağlandığı değerlendiriliyor." 


Erdemir'in kamuoyuna yaptığı açıklama...

TARİHLER ÖRTÜŞÜYOR 

Ergenekon kapsamındaki Danıştay saldırısı üzerinden OYAK'a soruşturmaya zemin hazırlanan tarihlerde gerçekleşen bu para transferi akıllara yeni sorular getirdi. Danıştay binasına yönelik saldırılarla ilgili 2010'da TÜBİTAK bir rapor hazırlamış, OYAK Güvenlik'le ilgili Paralelci savcı Muammer Akkaş'ın talimatıyla operasyon başlatılmıştı. İstanbul ve Ankara'da düzenlenen operasyonlarda OYAK Güvenlik'in o dönemki Genel Müdürü Orhan Çoban'ın da aralarında bulunduğu 10 şüpheli Danıştay saldırısına iştirak etmekle suçlanarak haklarında iddianame hazırlanmıştı. 6 kişinin tutuklandığı soruşturmayla OYAK'ın hedef alındığı tarihlerle 122 milyonluk para transferinin de örtüşmesi dikkat çekti. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde