Sabah da Ali Koç, "Olmadı" dedi.. Gelsin Sabancılar...

Sabah da Ali Koç, "Olmadı" dedi.. Gelsin Sabancılar...

Fenerbahçe’nin Rizespor’a deplasmanda kötü bir oyunla 3-0 yenilmesinin ardından Sabah da Ali Koç'un biletini kesti..

Sabah da Ali Koç, "Olmadı" dedi.. Gelsin Sabancılar...
16px
24px
03.10.2018 12:48
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Mehmet Uçum, maçın ardından sosyal medya hesabından “10 resmi maç 6 yenilgi, 2 beraberlik, 2 galibiyet. Ligin tarihinde ilk kez, ilk 7 maçta 4 yenilgi, sadece 7 puan. FB tarihinde böylesi bir şey varsa söyleyin. Bu puan ortalamasıyla FB tarihinde ilk kez alt kümeye düşmemeye oynar. FB buna mahkum mu. Bence yönetim de teknik ekip de gitmeli” mesajını paylaşmıştı. 

“KOÇ GİTMEZSE FENER ÇÖKER”

Erdoğan’ın Başdanışmanı Uçum’un ardından Hükümete yakın Yeni Şafak gazetesi Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’u hedef almıştı. Gazetenin sürmanşetinde “Koç gitmezse Fener çöker” başlıklı habere yer verilmişti.

Hükümete yakın Sabah Gazetesi de Ali Koç'la ilgili şok bir yazı kaleme aldı. Melih Altınok imzalı yazı şöyle... 

Koç’lar olmadı peki ya Sabancı’lar?

Fenerbahçe'yi tutmanın en zor olduğu günlerden geçiyoruz. En son tribününden "dört dört dört" diye tezahürat yapan Çaykur Rize'nin elinden 3-0'la kurtardık kendimizi.
Çok şükür!

Ama sanırım asıl zor durumda olan, taraftardan ziyade Kulübün yeni Başkanı Ali Koç.
Zira eminim, bu işe girerken cepten koyduğu milyonlarca Dolar'ın karşılığının farklı olacağını düşünmüştü.

Muhtemelen, memleketteki rekabete alışmamış beyaz Türk sermayesi kafasıyla, iyi hesaplatıp bütçeyi denklerim, takımı da bir yabancıya teslim ettim mi başkanlığın keyfini sürerim demişti. "Yabancılar" varsa sorun yoktur, hep iyi yönetirler ya!   Saray cephesinden “Ali Koç gitsin” mesajı

Ama olmuyor işte. Sahadaki performansın, tribünlerin pratiği, büyük aile şirketlerinin mirasçılarının alıştıkları gibi yönetilemiyor.

***

Koç yönetiminin yabancı teknik adam tercihi mesela... Cocu'nun yüzde yüz başarılı olacağı öngörüsü ile kâğıt üzerinde yapılan planlar daha başından tökezledi. İddiasız olmakla, hücum futbolu değil pasif oyun kurmakla eleştirilen ancak geçen yıl takıma gol rekoru kırdıran Aykut Kocaman'ı mumla aramıyor muyuz? Biraz da Aziz Yıldırım'ın takımdaki "izlerini" silme hissiyle atılan bu adım profesyonellikle bağdaşır mı?

Peki ya, daha dün "soyunma odasına giren bir yönetici olmayacağım" diyen Koç'un, daha başında deplasman tribününde taraftarın arasına dalması?   Saray'dan sonra Yeni Şafak'dan da: Ali Koç gitsin

Ekibi olan futbolcularını satması?
Başlı başına bu hal bile "amatörlüğün" resmi değil midir? Orta düzey deneyime sahip bir yöneticinin bile düşmeyeceği bu hata geleceğe dair bizlere fikir vermez mi?

***

Evet, Aziz Yıldırım'ın yarattığı bıkkınlığın üzerine Ali Koç iyi gelmişti.
Elbette bir Faruk Süren değildi ama diğerlerini düşününce şık sayılırdı.

Eli yüzü düzgündü, İstanbul Türkçesiyle konuşuyordu, samimiydi, iyi bir taraftardı vs.
Hepsinden ama hepsinden önemlisi o bir Koç'tu. Holdingdeki şahsi başarıları parlak olmasa da, Türkiye'nin koşullarını, ayrıcalıklarını iyi kullanıp "başarmış" bir ailenin erkek çocuğuydu...

Ali Bey'in yönetiminde Koç'lar gibi kalkınmayacaktı da ne yapacaktı bu Fenerbahçe...
Umarım şu sarhoşluk geçer de herkes eldekini avucundakini anlar ve Fenerbahçe hak ettiği yere gelir.
Ama olmazsa da sorun yok. Bizler bu mantıkla "Koç'lar olmadı madem Sabancı'lar olsun" der, enseyi karartmayız.

Öyle ya onlarda da Ali Bey'i aratmayacak parlak çocuklar var. Haklısınız, hatta ille erkek olacak diye de bir kural yok. Hangi çağda yaşıyoruz efendim, değil mi?

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde