Saab'dan 40 Milyon Euro'ya alınmıştı: Resmen çöp oldu

Saab'dan 40 Milyon Euro'ya alınmıştı: Resmen çöp oldu

2016 yılında İsveçli Saab’dan 40 milyon Euro’ya satın alınan prototip araç çöp oldu...

Saab'dan 40 Milyon Euro'ya alınmıştı: Resmen çöp oldu
16px
24px
03.11.2017 07:27
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'nin Otomobili Ortak Girişim Grubu Tanıtım Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin otomobilini yapacak Ortak Girişim Grubu'nda Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Turkcell Grubu ve Zorlu Holding'in bulunduğunu açıkladı.

"TÜBİTAK'taki platform, girişim grubumuzun emrine amadedir"

TÜBİTAK bünyesinde çalışmalar yapılan platformun girişim grubunun emrine amade olduğunu belirten Erdoğan, "Bunun yerine doğrudan hibrit ve elektrikli otomobile yönelmek isterlerse daha da memnun oluruz. Kararları ne olursa olsun, biz kendilerine her türlü desteği vereceğiz. Yeter ki Türk milletini, bu büyük hayaliyle buluştursunlar." ifadelerini kullandı.. 

Tarihi imzalar atıldı... İşte yerli otomobili üretecek beş şirket....

Toplantıda tartışılan bir konu ise 40 milyon Euro’ya İsveçli Saab’dan alınan platformun ve prototip araçların akıbetiydi.

TÜBİTAK’ın üzerinde çalıştığı bu projenin tamamen hata olduğunu ve rafa kalktığını belirten yetkililer, Türkiye’nin otomobilinin temellerinin sıfırdan atılacağı mesajını verdiler. Zaten Cumhurbaşkanı Erdoğan da 5 babayiğide isterlerse bu projeyi de kullanabileceklerini söyleyip, “Ama istemezseniz de kullanmayın” diyerek mesajı verdi. Yani çok net ‘kullanmayın sıfırdan yapın’ dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde