STK'lar yurtdışında bilgi kirliliğine karşı etkin rol oynayacak

STK'lar yurtdışında bilgi kirliliğine karşı etkin rol oynayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi (KİK) üyesi kuruluşların temsilcilerini kabul etti.

STK'lar yurtdışında bilgi kirliliğine karşı etkin rol oynayacak
16px
24px
26.07.2016 10:49
ABONE OLgoogle
Türkiye-AB KİK Heyeti Eş Başkanı ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabulü sonrasında yaptığı açıklamada,
STK’lar olarak bu süreçte daha aktif rol alacaklarını belirtti ve yurt dışındaki bilgi kirliliği ile darbe girişimi ve sonrasında çıkan spekülatif haberlere karşı etkin rol alacaklarını söyledi.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, siyasi parti liderleriyle yaptığı toplantının, ardından Bakanlar Kurulu’na Başkanlık ettikten sonra, Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi (KİK) üyesi kuruluşların temsilcilerini kabul etti.
 
Heyetin Eş Başkanı ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu görüşme sonrası yaptığı açıklamada, milletçe çok büyük bir badire atlatıldığını kaydetti.
 
Hisarcıklıoğlu şöyle konuştu: “Bizler AB-KİK Türkiye Kanadını oluşturan Meslek örgütleri, Sendika konfederasyonları ve STK’lar olarak ilk geceden itibaren milletimizin tamamı gibi darbenin karşısında durduk, hem milletimize, hem üyelerimize “demokrasiye sahip çıkma” mesajını güçlü şekilde verdik.
 
O günden bu yana da sivil toplumun en büyük kuruluşları olarak devletimizin, meclisimizin yanındayız. 16 Temmuz günü TBMM genel kuruluna birlikte katıldık.
 
Daha sonra 538 STK temsilcisi ile birlikte Meclisimizde Meclis Başkanımız ve siyasi partilerimizin temsilcileri ile bir araya geldik.
 
Devletimizin başı olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a hem geçmiş olsun ziyaretinde bulunduk, hem de bu süreçte yapılanları, önümüzdeki süreçte yapılması gerekenleri, sivil toplum olarak bizim üzerimize düşen görevleri istişare ettik.
 
Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki en büyük tehditlerden biri ile karşılaştı. Ve tarihimizdeki en olağanüstü dönemlerden birini yaşıyoruz.
 
Bu süreçte bizler de ilk andan itibaren devletimizin yanındayız. Üzerimize düşen ne varsa yapacağız.”
 
Spekülatif haberler ve bilgi kirliliği var
 
Özellikle yurt dışında büyük bilgi kirliliği yaşandığını bildiren Hisarcıklıoğlu, “Türkiye’de yaşanan darbe girişimiyle, mevcut durumla ve Türkiye ekonomisiyle ilgili spekülatif haberler çıkıyor. Bu konuda STK’lar olarak daha aktif rol alacağız.
 
Biz zaten yurt dışındaki muhataplarımızla temasa çok önceden başlamıştık. Türkiye’de yaşananları net bir şekilde anlattık ve Türkiye demokrasisinin ve ekonomisinin gücünü hatırlattık. Bundan sonra da bu kapsamda çalışmaya, Ülkemizin daha güçlü hale gelmesine katkı vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.


 
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Türkiye-AB KİK Heyeti’nde; TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk, Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan ve TİSK Başkanı Yağız Eyüpoğlu yer aldı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde