SPK kimler için işlem yasağı getirdi?

SPK kimler için işlem yasağı getirdi?

SPK, Galip Öztürk, Erdem Yücel, Sevgi Mert, Yahya Kemal Hacıoğlu, Güray Günay ve Emrah Husrev hakkında suç duyurusu yapılmasına karar verdi.

SPK kimler için işlem yasağı getirdi?
16px
24px
15.11.2012 10:02
ABONE OLgoogle

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Galip Öztürk, Erdem Yücel, Sevgi Mert, Yahya Kemal Hacıoğlu, Güray Günay ve Emrah Husrev hakkında suç duyurusu yapılmasına karar verdi.
 

     SPK Haftalık Bülteni'ne göre, 25 Temmuz 2011 - 20 Ekim 2011 döneminde Mepet Metro Petrol Tesisleri Sanayi ve Ticaret AŞ (MEPET) hisse senedinde gerçekleştirilen işlemlerin incelenmesi sonucunda Galip Öztürk, Erdem Yücel, Sevgi Mert, Yahya Kemal Hacıoğlu, Güray Günay ve Emrah Husrev isimli şahıslar hakkında suç duyurularının yapılmasına karar verildi.
     
     İşlem yasakları
    
     25 Temmuz 2011 - 20 Ekim 2011 döneminde Mepet Metro Petrol Tesisleri Sanayi ve Ticaret AŞ hisse senedinde gerçekleştirilen işlemler Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat çerçevesinde incelendi.

      İnceleme sonucunda Galip Öztürk, Erdem Yücel, Sevgi Mert, Yahya Kemal Hacıoğlu, Güray Günay ve Emrah Hüsrev hakkında geçici olarak 6 ay süreliğine borsalar ve teşkilatlanmış diğer piyasalarda işlem yapma yasağı getirilmesi kararlaştırıldı.

     İşlem yapma yasağının getirildiği tarih itibarıyla Merkezi Kayıt Kuruluşu nezdindeki hesaplarına işlem yasağı kaydının işlenmesinin ve söz konusu şahıslara ait kaydi payların, takas işlemlerine konu edilmelerinin önlenmesini teminen ''Yasaklı Paylar'', suça konu edilmiş kaydi paylar dışındaki kaydi payların ''Borsada işlem görmeyen paylar'' statüsünde izlenmesine karar verildi.

      Bu arada adı geçen kişilerden Güray Günay'ın SPF Temel Düzey ve İleri Düzey Lisansları ile Emrah Husrev'in SPF Temel, İleri ve Türev Araçlar Lisansları 6 ay süreyle iptal edildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde