SPK eski Başkanı Prof. Cansızlar'dan yabancı yatırımcı uyarısı

SPK eski Başkanı Prof. Cansızlar'dan yabancı yatırımcı uyarısı

SPK eski Başkanı, “Ancak unutmayalım ki, ülkemizin dış finansmana ihtiyacı vardır. İhtiyacımız olan dövizleri de ülkemize yabancı yatırımcılar getirmektedirler dedi.

SPK eski Başkanı Prof. Cansızlar'dan yabancı yatırımcı uyarısı
16px
24px
01.04.2019 08:05
ABONE OLgoogle

Sermaye Piyasası Kuru-lu’nun (SPK) eski Başkanı Prof. Dr. Doğan Cansızlar, seçim öncesi piyasalarda aşırı dalgalanmaların önüne geçilmek amacıyla alınan önlemler sonucu gerek mal gerekse finansal piyasalardaki iyileşmelerin geçici olduğunu dile getirerek “Ekonomideki durgunluk, işsizliğin giderek artıyor olması, bir yıl içinde kısa vadeli ve cari açık olarak yaklaşık 200 milyar dolar dış kaynağa olan ihtiyaç gibi konular dikkate alındığında kalıcı yapısal önlemlerin alınması zorunluluk arz etmektedir” dedi.

Finansal piyasalarda geçen hafta yaşanan gelişmelerin döviz kurlarının ve faizlerin artmasına, borsa endeksinin düşmesine neden olduğunu belirten Prof. Dr. Cansızlar, “Merkez Bankası gerekli önlemleri zamanında alarak bu spekülatif atağı engellemiş ve ilk etapta Dolar/Türk Lirası kur seviyesi gerilemiştir. Bu arada döviz kurunun düşmesini fırsat bilen yerli yatırımcılar da döviz almaya devam etmektedirler” değerlendirmesinde bulundu.

Tedbiri abartmayın 

Yaptığı yazılı açıklamada, Merkez Bankası’nın tedbirleri üzerine yatırımcıların TL borçlarını kapatmak için dövizi zararına bozdurduğunu belirten eski SPK Başkanı, “Ancak unutmayalım ki, ülkemizin dış finansmana ihtiyacı vardır. İhtiyacımız olan dövizleri de ülkemize yabancı yatırımcılar getirmektedirler. Bu bakımdan alınan tedbirleri çok abartmamak ve yabancı yatırımcıların güvenini azaltmamak gerekir” uyarısında bulundu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde