SPK’den Yimpaş’a kıyak

SPK’den Yimpaş’a kıyak

SPK, mağdurların Yimpaş’a binlerce dava açtığı dönemde ilginç bir kıyak yaptı

SPK’den Yimpaş’a kıyak
16px
24px
20.06.2012 08:38
ABONE OLgoogle


Türkiye’deki tüm yargı aşamalarını geçerek YİMPAŞ’a karşı açtığı davayı kazanan ve mağdurlara umut ışığı olan H.Ö’nün avukatı Acun Papakçı, Sermaye Piyasası Kurulu’nun YİMPAŞ’a borsaya giriş vizesi vermemesi gerektiğini, “şirketin iflas edebileceğini” söyledi.

AKP hükümeti 28 Şubat’tan büyük zarar gördüğü gerekçesiyle yeşil sermaye şirketlerini Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) aracılığıyla borsaya açmaya hazırlanırken mağdur avukatından SPK’ye “uyarı” geldi. Türkiye’deki tüm yargı aşamalarını geçerek Yimpaş’a karşı açtığı davayı kazanarak hem Türkiye’deki hem de Almanya’daki mağdurlara umut ışığı olan mağdur H.Ö’nün avukatı Acun Papakçı, “SPK ‘Bu şirket birkaç ay içinde borsada işlem görecek’ diyor. Biz de mağdurlar adına ‘Hayır bu şirket birkaç ay içinde iflas edecek’ diyoruz” uyarısını yaptı.

2005 yılından bu yana hukuk mücadelesi sürdüren yeşil sermaye şirketi Yimpaş mağduru H.Ö. 7 yıl sonra bir ilke imza atmış; 1 Ocak 2001 tarihinde Yimpaş’a ortak olurken verdiği “83 bin 180 DM”yi tam 11 yıl sonra 12 Haziran 2012 tarihinde Yimpaş’ın sahibi Dursun Uyar’dan 196 bin TL olarak tahsil etmişti.

SPK’den Yimpaş’a kıyak

Bu ilk tahsilatla birlikte ilginç bir tablo ortaya çıktı. SPK’nin resmi internet sitesi incelendiğinde “İMKB İkinci Ulusal Pazarda İşlem Görmek veya Fiili Halka Arz Yapmak İçin 30 Haziran 2012 Tarihine Kadar Ek Süre Verilen Şirketler” listesinde toplam 13 şirket yer alıyor. Bu şirketler arasında, “Yimpaş Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ, Yimpaş Holding AŞ, Yimpaş Yozgat İhtiyaç Maddeleri Paz. ve Tic. AŞ” olmak üzere tam 3 Yimpaş şirketi bulunuyor.

Mağdur H.Ö’nün avukatı Papakçı, mağdurların Yimpaş’a binlerce dava açtığını ve son dönemde onlarca davanın H.Ö’nün davasında olduğu gibi kazanıldığına dikkat çekti.

SPK sorumlu olur’

Papakçı, “Yimpaş ve Dursun Uyar tarafından yapılan milyonlarca Avro tahsilatın konu olduğu bu davalarda gerekçeli kararların elimize ulaşmasını takiben milyonlarca TL icraya konulacak. 1 hafta içinde ödenmezse Yimpaş ve Dursun Uyar’ın malları haciz edilecek. Şirketin iflası talep edilecektir” dedi.

“Dolayısı ile SPK ‘Bu şirket birkaç ay içinde borsada işlem görecek’ derken, biz de mağdurlar adına ‘Hayır bu şirket birkaç ay içinde iflas edecek’ diyoruz” diyen Papakçı uyarısını şöyle sürdürdü:

“SPK, Yimpaş’ın borsada hisseleri işlem görsün diye çaba sarf etmekte ve hukuken bu durumdaki şirketle görüşmeler yapmakta. Mağdurların alacaklarının Yimpaş veya Dursun Uyar’dan tahsil edilememesi durumunda hukuki adımlar atabiliriz. Son dönemdeki tutumuyla Yimpaş’a verdiği destek nedeniyle SPK’nin doğan zarardan sorumlu tutulacağını, zararın tazmini için dava açılacağını ve SPK çalışanları hakkında görevi kötüye kullanmak ve Yimpaş ile yöneticisi Dursun Uyar’a çıkar sağladıkları gerekçesiyle Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulacağını belirtmek isteriz.”

Aykut Küçükkaya/Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde