SPK'dan Turkcell ve Koç işlemleri için 3 kişiye yaptırım

SPK'dan Turkcell ve Koç işlemleri için 3 kişiye yaptırım

SPK, Turkcell ve Koç hisselerinde 22 Şubat'ta gerçekleştirilen işlemler için 3 kişi hakkında yaptırım uygulanmasına karar verdi.

SPK'dan Turkcell ve Koç işlemleri için 3 kişiye yaptırım
16px
24px
25.02.2017 12:51
ABONE OLgoogle

Daha önce algoritma kaynaklı olduğu açıklanan olağan dışı hareket için 3 kişi hakkında yaptırım kararı alındı.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) haftalık bültenine göre, Kurul, Turkcell İletişim Hizmetleri AŞ ve Koç Holding AŞ pay piyasasında 22 Şubatta gerçekleştirilen işlemlerin incelenmesi sonucunda, Sermaye Piyasası Kanunu'nun 107/1 maddesinde sayılan fiilin işlendiğine dair makul şüphe bulunması nedeniyle, yatırımcıların hak ve yararlarının korunmasını teminen, yapay piyasa oluşturmaya yönelik işlemlerin engellenmesi amacıyla, Erdem Yağan, Mehmet Tosunoğlu ve Ahmet Kayhan isimli şahıslar hakkında bazı tedbirlerin uygulanmasına karar verdi.

Türkiye'nin devleri Borsa İstanbul'a kısa devre yaptırdı

Buna göre söz konusu kişilerin Borsa İstanbul AŞ pay piyasasındaki işlemlerine ilişkin olarak 27 Şubat tarihinden itibaren 3 ay süre ile algoritmik emir üretim/iletim sistemleri üzerinden işlem gerçekleştirmelerinin engellenmesine, brüt takas uygulanmasına, açığa satış ve kredili menkul kıymet işlemleri gerçekleştirmelerinin yasaklanmasına ve yatırım kuruluşlarının internet üzerinden emir kabul etmelerinin yasaklanmasına karar verildi. 

Çarşamba günü seans kapanışına doğru Turkcell ve Koç Holding hisselerinde ani hareketle aynı anda yüzde 10 düşüş yaşamıştı. Daha sonra kayıplarını silen hisseler günü artıda kapatmışı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde