SPK'dan Halkbank'ın arzına onay

SPK'dan Halkbank'ın arzına onay

Halkbank hisselerinin ek satış hakkı dahil toplam yüzde 23,92'lik payının ikincil halka arz yolu ile özelleştirilmesi için izin çıktı

SPK'dan Halkbank'ın arzına onay
16px
24px
13.11.2012 15:16
ABONE OLgoogle

Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu, Halkbank hisselerinin ek satış hakkı dahil toplam yüzde 23,92'lik payının ikincil halka arz yolu ile özelleştirilmesiyle ilgili Sermaye Piyasası Kurumu (SPK) nezdinde yapılan başvurunun onaylandığını bildirdi. Aksu, ''Halkbank'ın halka arzının, ülkemiz açısından geçtiğimiz hafta gerçekleşen not artırımı da göz önüne alındığında, doğru zamanlaması ile yatırımcıların yüksek ilgisine mazhar olacağını düşünüyoruz'' dedi.

      Aksu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin bugün en hızlı gelişen, yatırımcılar açısından en çok ilgi ve güven duyulan sektörlerinin başında bankacılık sektörünün geldiğini, sektörün ''temel taşlarından'' birini ise 1938 yılından bu yana faaliyetini sürdüren Türkiye Halk Bankası AŞ'nin (Halkbank) oluşturduğunu ifade etti.
      Halkbank'ın, üreten Türkiye'nin bankası olma misyonunu hız kesmeden sürdürdüğünün altını çizen Aksu, şunları kaydetti:
      ''Bilindiği üzere, Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun (ÖYK) 4 Ekim 2012 tarih ve 2012/150 sayılı Kararı ile Halkbank sermayesinde bulunan İdaremize ait hisselerden, toplam sermayenin yüzde 20,8'ine tekabül eden kısmının satış yöntemiyle özelleştirilmesine, satışın halka arz suretiyle gerçekleştirilmesine, ayrıca ilave olarak ek satış hakkının kullanılmasına ve halka arz işleminin 1 yıl içinde tamamlanmasına karar verilmiştir. Bu çerçevede Halkbank hisselerinin ek satış hakkı dahil toplam yüzde 23,92'lik payının ikincil halka arz yolu ile özelleştirilmesi için Sermaye Piyasası Kurumu nezdinde yapılan başvuru onaylanmıştır.
      Halkbank'ın halka arzında yerli ve yabancı yatırımcılara tahsisat oranları, talep toplama, zamanlama, tanıtım ve reklam çalışmaları dahil tüm süreç şeffaf bir şekilde sermaye piyasası mevzuatı çerçevesinde yürütülmektedir. Bahse konu halka arz için talep toplama tarihleri 14, 15, 16 Kasım 2012 olarak belirlenmiştir.''
     
     Halka arzın, yatırımcıların yüksek ilgisine mazhar olacağını düşünüyoruz''
     
     Halkbank gibi ''güçlü bir değeri'' halka arz ederek, dileyen tasarruf sahibinin Halkbank'a ortak olabilmesini amaçladıklarını belirten Aksu, açıklamasını şöyle tamamladı:
      ''Bu değerli şirketimizin halka arzını gerçekleştirmek suretiyle, halka arz büyüklüğü de göz önüne alındığında, Türk sermaye piyasalarının derinleşmesine, kurumsallaşmasına ve büyümesine önemli ölçüde katkı yapacağımız inancındayız. Halkbank'ın halka arzının, ülkemiz açısından geçtiğimiz hafta gerçekleşen not artırımı da göz önüne alındığında, doğru zamanlaması ile yatırımcıların yüksek ilgisine mazhar olacağını düşünüyoruz. Halkbank halka arzının ülkemiz ve yatırımcılarımız için hayırlı olmasını diliyoruz.''
 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde