SPK'dan Akın İpek hakkında suç duyurusu

SPK'dan Akın İpek hakkında suç duyurusu

Akın İpek ile Tekin İpek hakkında, Koza Altın'ı zarara uğrattığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

SPK'dan Akın İpek hakkında suç duyurusu
16px
24px
05.02.2016 12:18
ABONE OLgoogle
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), yapılan inceleme sonucunda Akın İpek ile Tekin İpek hakkında, Koza Altın'ı zarara uğrattığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Şirketten KAP'a gönderilen SPK açıklamasında "Halka açık Koza Altın'ın yüzde 100 bağlı ortaklığı Koza Ltd.'nin tüm malvarlığının yönetiminin... 11 Eylül 2015'te Koza Altın'la sermaye ve yönetim bakımından ilişkili olan Hamdi Akın İpek ve Cafer Tekin İpek'e verilerek Koza Ltd.'deki yönetim kontrolünün kaybedilmesi ve ... Koza Altın'ı 60 milyon sterlin zarara uğratan, Hamdi Akın İpek ve Cafer Tekin İpek hakkında... Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verilmiştir" denildi.

SPK, kurul kararından itibaren 3 ay içinde Koza Altın'ın 60 milyon sterlin alacağının, yönetim kontrolünün kaybedildiği 11 Eylül 2015 tarihinden itibaren işleyecek faiziyle beraber Koza Altın'a ödenmesine, bunun için Akın İpek ve Tekin İpek nezdinde gerekli tedbirlerin alınmasına da karar verdi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde