SPK Başkanı Ertaş’tan gençlere yatırım tavsiyeleri...

SPK Başkanı Ertaş’tan gençlere yatırım tavsiyeleri...

Ertaş, gençlere başarılı bir kariyer için “Öğrenciyken evlenmeyin, erkenden hedef belirleyin, israf haramdır kaçının” dedi.

SPK Başkanı Ertaş’tan gençlere yatırım tavsiyeleri...
16px
24px
07.05.2013 17:24
ABONE OLgoogle

SPK Başkanı Vahdettin Ertaş, gençlere başarılı bir kariyer için “Öğrenciyken evlenmeyin, erkenden hedef belirleyin, israf haramdır kaçının” dedi.

Çankaya Üniversitesi ‘nin ‘Kariyer Günleri’ne’ konuk olan SPK Başkanı Vahdettin Ertaş, öğrencilere başarıya giden yol’ için çeşitli öğütler verdi.  Başkan Ertaş, ortaokul 2. Sınıftayken gördüğü James Bond çantalı bir maliye müfettişi gibi olmak için kendisine hedef belirlediğini belirterek,  ‘Hedefim hep hesap uzmanı olmaktı. Ancak mezun olunca yeni kurulan SPK’nın maaşlarının iki kat olduğunu duyunca SPK’ya girdim” dedi.

Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin hayatında dönüm noktası olduğunu vurgulayan Ertaş, birlikte mezun olduğu 5 arkadaşının şu anda çeşitli üst kurullarda başkanlık yaptığını söyledi. Ertaş, başarıya giden yol için gençlere, ‘öğrenciyken evlenmeyin daha sonra zevkler değişiyor,  kendinize erkenden hedef belirleyin, israf haramdır kaçının” uyarısı yaptı.

 BORSA İSTANBUL’DAKİ 409 ŞİRKETİN DEĞERİ  335 MİLYAR DOLAR

Ertaş, sermaye piyasalarının milli gelire oranının şu anda binde 40 olduğunu ve bunun en az iki kat olması gerektiğini belirtti. Sunumda  verilen bilgilere göre Borsa İstanbul’daki 409 şirketin değeri 335 milyar Dolar. Borsa’da 1 miylon 95 milyon 430 hisse senedi yatırımcısı var. Yatırım fonlarının hesap sayısı 3 milyon 355 bin 829; Bireysel Emeklilik Sistemi’ndekilerin sayısı ise 3 milyon 457 bin 587 kişi. Ertaş, BES’teki sayının en az 35 milyon olması gerektiğini söyleyerek, önümüzdeki yıllarda Türkiye’nin bir numaralı gündem maddesinin BES olacağını ileri sürdü. Ertaş, 18 yaşını dolduran herkese BES tavsiye etti.

Akşam

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde