SİNPAŞ’ta 5 yıl hapis korkusu

SİNPAŞ’ta 5 yıl hapis korkusu

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Sinpaş Gayrımenkul Ortaklığı’yla (GYO) ilgili örtülü kazanç soruşturmasında 5 yıl hapis korkusu...

SİNPAŞ’ta 5 yıl hapis korkusu
16px
24px
08.10.2015 14:47
ABONE OLgoogle
Borsadaki yatırımcıların şikayeti üzerine başlayan soruşturmada Sinpaş GYO yöneticileri hakkında 5 yıl hapis talebiyle dava açılabilir.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Sinpaş Gayrımenkul Ortaklığı’yla (GYO) ilgili örtülü kazanç  soruşturmasını genişletirken şirket suskunluğunu koruyor.

Taraf’ın ulaştığı Sinpaş GYO Genel Müdür Yardımcısı Barış Ekinci sorulara yanıt vermekten kaçındı. Şirketin ihalesiz yaptığı inşaatlar araştırılıyor.

SPK Sinpaş GYO’nun piyasadan fiyat teklifi almadan tek firma üzerinden yapılan inşaat işiyle yatırımcının zarara uğratıldığının kesinleşmesi halinde işlemlerde yükümlülüğü olanların 5 yıla kadar hapis cezası istenecek.Örtülü kazanç aktarımı, şirket mal varlığına olumsuz etkinin yanında, kar düşük olacağından yatırımcının temerrüsünü de etkiliyor.Hatta menkul kıymetlerin değerini dahi düşürüyor.

SORULAR YANITSIZ

“Halka açık ortaklıklar ve kolektif yatırım kuruluşları ile bunların iştirak ve bağlı ortaklıklarının yönetim, denetim veya sermayebakımından doğrudan veya dolaylı olarak ilişkide bulundukları gerçek veya tüzel kişiler ile emsallerine uygunluk, piyasa teamülleri, ticari hayatın basiret ve dürüstlük ilkelerine aykırı olarak farklı fiyat, ücret,bedel veya şartlar içeren anlaşmalar veya ticari uygulamalar yapmak veya işlem hacmi üretmek gibi işlemlerde bulunmak suretiyle karlarını veya mal varlıklarını azaltarak veya karlarının veya mal varlıklarının artmasını engelleyerek kazanç aktarımında bulunmaları yasaktır.

Örtülü kazanç aktarımı yasağının ihlalinde 94 ve 110’ncu maddelerle ilgili mevzuatta öngörülen yaptırımlar saklıdır” denilen 21.maddesi uyarınca şirketin yönetim kurulu Başkanı Avni Çelik ve yönetim kurulu üyeleri hakkında SPK Kanunu’na aykırı davrandıkları gerekçesiyle haklarında 5 yıla kadar hapis cezası istenebilecek.

Taraf’ın ulaştığı Sinpaş GYO Genel Müdür Yardımcısı Barış Ekinci konuyla ilgili sorulara yanıt vermekten kaçındı. Sorularımızı yönelttiğimiz Ekinci vakti olmadığını belirterek telefon görüşmesini sonlandırdı.
Taraf
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde