SICPA Türkiye ve Müze Kart’tan Galata Mevlevihanesi’nde iftar

SICPA Türkiye ve Müze Kart’tan Galata Mevlevihanesi’nde iftar

Müze kültürü bilincini toplumun her kesimine yaymak,  yerli ve yabancı daha çok ziyaretçinin müzelerle buluşmasını sağlamak amacıyla SICPA Türkiye ve Müze Kart’ın ev sahipliğinde Galata Mevlevihanesi’nde iftar programı düzenlendi.  

SICPA Türkiye ve Müze Kart’tan Galata Mevlevihanesi’nde iftar
16px
24px
22.05.2019 05:15
ABONE OLgoogle

Türk-İslam karakteri taşıyan en önemli yapılardan olan Galata Mevlevihanesi Türk edebiyatına, musikisine ve diğer sanat dallarına hizmet veren edebiyatçı, sanatkar ve müzisyen yetiştirmesiyle biliniyor. 

II. Bayezid (1447 – 1512) döneminde 1491 yılında Şeyhi Divane (Semaî) Mehmed (Çelebi) Dede tarafından İskender Paşa’nın Galata’daki arazisi üzerinde kurulan İstanbul’un ilk Mevlevihanesi ve Osmanlı eserlerinin en önemlileri arasında gösterilen İstanbul Galata Mevlevihanesi’nde düzenlenen iftar öncesi Anadolu Kültür Tarihçisi ve Türkolog Ali Canip Olgunlu tasavvuf sohbeti gerçekleştirdi.  

Anadolu medeniyetleri, kültürü ve tasavvuf üzerine odaklanarak yaptığı çalışmalar ile bilinen Ali Canip Olgunlu, Anadolu’nun evrensel değerleri ve tasavvufun öğretileri hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

İftarın ardından Mevlevihane’nin maneviyatına uygun olarak Mevlana Eğitim ve Kültür Derneğine bağlı semazenler yedi bölümden oluşan sema gösterisini icra etti. Tasavvuf sohbetleri ve sema gösterileri ile Ramazan Ayının maneviyatının ön plana çıkarıldığı geceye, SICPA Türkiye yöneticileri iş, sanat ve cemiyet hayatının önemli isimleri katıldı. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde