S-400’lere komutan atandı: Görev yeri Ankara

S-400’lere komutan atandı: Görev yeri Ankara

Türkiye’nin Rusya’dan aldığı ve ABD ile arasında krize neden olan S-400 hava savunma sistemleri için görev yeri Ankara olan bir komutan atandığı bildirildi.

S-400’lere komutan atandı: Görev yeri Ankara
16px
24px
03.07.2019 07:36
ABONE OLgoogle

Cumhuriyet’ten Hüseyin Hayatsever’in haberine göre, Türkiye’ye gelecek ilk S-400 bataryasının Ankara’ya konuşlandırılması, bataryanın bu yıl içinde tam olarak operasyonel olması bekleniyor.

Habere göre, S-400’ler için atanan komutanın sınıfının hava savunma, rütbesinin de albay olduğu öğrenildi.

Yaptırımlar gündemde

ABD, Türkiye’nin Rusya’dan almak istediği S-400’lerin NATO ile uyumlu olmadığını ve Türkiye’nin de üretim programında yer aldığı F-35 savaş uçaklarının güvenliğini tehlikeye atacağını söylüyor.

ABD’li yetkililer Türkiye’nin kararından vazgeçmemesi halinde ABD yasalarında yer alan yaptırımlarla karşı karşıya olacağını bugüne kadar pek çok kez dile getirdi. Türkiye’nin F-35 savaş uçağı programındaki ortaklığını kaybetme riski de bulunuyor.

Son olarak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan S-400’lerin 10 gün içinde teslim alınacağını ve ABD Başkanı Trump’ın bu konuda Türkiye’ye yaptırım uygulanmayacağını kendisine söylediğini belirtmişti. Bu konuda Trump tarafından doğrulama veya yalanlama gelmemişti.

192 füze teslim edilecek

Rusya Türkiye’ye dört bölükten oluşan iki adet S-400 sistemi verecek.

Her bir sistemde 72 olmak üzere iki sistemde toplam 144 füze olacak. Ayrıca 48 yedek füze bulunacak. Böylece toplamda 192 füze teslim edilecek.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde