S-400'ler pazar günü uçaklara yükleniyor

S-400'ler pazar günü uçaklara yükleniyor

İlk etapta sadece bir S-400 bataryasının Türkiye'ye getirileceği belirtildi

S-400'ler pazar günü uçaklara yükleniyor
16px
24px
04.07.2019 17:10
ABONE OLgoogle

Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı S-400 hava ve füze savunma sistemlerinin teslimat tarihi netleşti. S-400'lerin pazar günü kargo uçaklarına yüklenmesi ve bir sonraki hafta içinde Türkiye'ye teslim edilmesi bekleniyor.

Habertürk'ten Çetiner Çetin'in haberine göre, S-400'lerin Rus askeri havalimanından pazar günü yüklemesi yapılması planlanırken önümüzdeki hafta Türkiye'ye gelmesi bekleniyor.

S-400'lerin sevkiyatı için iki Rus kargo uçağı kullanılacak. S-400'lerin kurulumu için özel teknik ekip daha önce Türkiye'ye gelmişti. Rusya'dan gelen 9 kişilik ekibin dışında, füze sisteminin kurulumu için teknik çalışmaları yapacak ekibin de pazartesi gününe kadar Türkiye'ye gelmesi bekleniyor.

İlk etapta sadece bir S-400 bataryasının Türkiye'ye getirileceği, sevkiyatın aşama aşama gerçekleştirileceği belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, akşam saatlerinde yaptığı açıklamada "S-400'ler yakın tarihte gelecek ve aktif şekilde kullanılacak" dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde