S-400’ler 10 gün içerisinde geliyor

S-400’ler 10 gün içerisinde geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Japonya’nın Osaka kentinde gerçekleşen G20 Devlet Başkanları zirvesinden sonra medya mensuplarına açıklamalarda bulundu....

S-400’ler 10 gün içerisinde geliyor
16px
24px
01.07.2019 09:15
ABONE OLgoogle

ABD Başkanı Trump’ın “Erdoğan benim bakış açımla çok çetin biri” ifadesini yorumlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Pazarlıkta çetin biriysem -ki severim- bu iyi bir şey. Trump bazı şeyleri ifade ederken zihin arkasında bir şeyler saklamıyor” dedi. Cumhurbaşkanı S-400'ler ile ilgili de "10 gün içerisinde geliyor" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Japonya’nın Osaka kentinde gerçekleşen G20 Devlet Başkanları zirvesinden sonra medya mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Zirve kapsamında ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yanı sıra Fransa, Almanya, İngiltere, Hindistan, İspanya ve Endonezya liderleriyle, BM Genel Sekreteri ve Dünya Bankası Başkanı ile görüşmeler gerçekleştiren Erdoğan, Trump’ın görüşmede S-400 ile ilgili çok açık, net, dürüstçe ifadeler kullandığını, kendisine “Ben sizi bu yönünüzle seviyorum”dediğini anlattı.

Trump’ın kendisi için “Erdoğan benim bakış açımla çok çetin biri” sözünden memnuniyet duyan Erdoğan, “Pazarlıkta çetin biriysem -ki severim- bu iyi bir şey” yorumunu yaptı. Posta gazetesinden Mehmet Soysal'ın haberine göre, Erdoğan’ın geziye ilişkin açıklamaları ve sorulara yanıtları özetle şöyle:

"SİZİ BU YÖNÜNÜZLE SEVİYORUM"

(Temaslarınızın en önemli gündem maddesi S-400 ve Trump’la görüşmenizdi. Trump “Obama yönetimi Patriotları Türkiye’ye satmadı. Erdoğan benim bakış açımla çok çetin biri. Bu gerilimde Erdoğan’ın suçu yok. Ben kendisi ile çok iyi anlaşıyorum” dedi. Nasıl izlenimlerle ayrıldınız? Trump’ın dediği gibi çetin biri misiniz?)

'S-400’LER 10 GÜN İÇERİSİNDE GELİYOR'

- Rusya’da ise tam aksine, S-400’lerle alakalı çok ciddi bir eğitim çalışması yapıldı. O eğitim çalışmalarına katılanlar aynı zamanda öğretmen konumundalar. Biz yola çıkmışız. Şurada belki bir hafta, 10 gün içerisinde ilk serisi inmiş olacak. Böyle bir noktadayız ve bu konuda her türlü hazırlık, tedbir vesaire bitmiş. Bunu Trump’a açık açık ben de söyledim, Sayın Putin de söyledi. ‘Bir S-400 üç Patriota bedel’

(Trump’la görüşme sonrası olası yeni bir Patriot alımına yeşil ışık yanmış oluyor mu?)

- Şimdi ilginç bir şey var. Teknolojik olarak bir S-400 üç Patriota bedel. Buna rağmen biz şartları görelim. Eğer şartlar S-400 ile eşit bile olsa biz Patriot alırız. Ama eşit olmazsa -kusura bakmayın- o zaman sen menfaatini düşünüyorsan biz de menfaatimizi düşüneceğiz. Bunu da açıkça söyledik. Kredi, ortak yönetim gibi birçok konu var ve tabi bir de fiyat meselesi. Maliyet analizlerini yapmadan bu tür adımları atmayız. ‘Putin’den rejimi uyarmasını istedik’ (İdlib’deki saldırıları rejim yapıyor ama Rusya’nın da kontrolünde olan bir yer. Putin nasıl açıklıyorlar bu saldırıları?) Sayın Putin’le yaptığımız görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra Suriye ve İdlib konularını ele aldık...

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde