Rüzgarda merakla beklenen tahsisler yapıldı

Rüzgarda merakla beklenen tahsisler yapıldı

Rüzgar enerjisi ön lisans ihalelerinin ilk gününde Kayseri-Niğde, Adana ve Aksaray-Kırşehir-Nevşehir bölgeleri için tahsisler yapıldı.

Rüzgarda merakla beklenen tahsisler yapıldı
16px
24px
21.06.2017 12:48
ABONE OLgoogle

Rüzgar enerjisine dayalı elektrik üretim santrali kurulması amacıyla yapılan ön lisans ihalelerinin ilk gününde, Kayseri-Niğde, Adana ve Aksaray-Kırşehir-Nevşehir bölgeleri için tahsisler yapıldı.

Toplamda 80 megavatlık Kayseri-Niğde bölgesinde, en düşük teklifi veren firmalardan Enerjisa'ya 65, Esengüç Enerji Yatırım AŞ'ye 15 megavatlık kapasite tahsis edildi. Söz konusu bölgede verilecek 80 megavatlık ön lisans için 25 firmanın teklif dosyaları incelendi.

Kayseri-Niğde bölgesinde kilovatsaat başına 2,90 dolar/cent teklif veren Enerjisa Enerji Üretim AŞ'ye 65 megavatlık kapasite tahsisi uygun bulunurken, şirketin bu bölgede kuracağı santralin adı Erciyes RES olacak.

Söz konusu bölgede, kilovatsaat başına eksi 0,01 dolar/cent teklif veren Esengüç Enerji Yatırım AŞ'ye ise 15 megavatlık kapasite tahsisi yapılacak. Şirketin bu bölgede kuracağı rüzgar enerjisi santralinin ismi ise Ovacık RES olacak.

Adana bölgesi için en düşük teklifi veren 4 firmaya toplam 120 megavatlık kapasite tahsis edildi. Söz konusu bölge için ihaleye teklif veren 14 firmanın dosyaları incelendi.

Adana bölgesinde kilovatsaat başına 4,74 dolar/sent teklif veren Akdeniz RES Enerji Yatırım Üretim ve Ticaret AŞ'ye 60 megavat, kilovatsaat başına 4,78 dolar/sent teklif veren CGN Enerji Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret şirketine ise 32 megavat kapasite tahsis edildi.

Aynı bölgede kilovatsaat başına 5,00 dolar/sent teklif veren Atasa Enerji İnşaat Taahhüt Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ'ye 23,4 megavat ve kilovatsaat başına 5,12 dolar/cent teklif veren Günyeli RES Enerji Yatırım Üretim ve Ticaret AŞ'ye 4,6 megavatlık kapasite verildi.

Aksaray-Kırşehir-Nevşehir bölgesi için kilovatsaat başına eksi 1,15 dolar/centle en düşük teklifi veren RES Anatolia Holding AŞ'ye 60 megavatlık kapasite tahsisi yapıldı. Bölge için teklif veren 16 firmanın dosyaları incelendi.

Aksaray-Kırşehir-Nevşehir bölgesi için kilovatsaat başına eksi 1,15 dolar/cent ile en düşük teklifi veren RES Anatolia Holding AŞ'ye 60 megavatlık kapasite tahsisi uygun bulundu. Şirketin bu bölgede kuracağı santralin adı Opal RES olacak.

İhaleler 23 Haziran'da tamamlanacak

21-23 Haziran'da tamamlanacak ön lisans yarışmalarıyla toplamda 11 bölge için 710 megavatlık ön lisans verilecek.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde