Rusya'nın en gözde projesine Türk imzası

Rusya'nın en gözde projesine Türk imzası

Dünya’da ses getiren projelere imza atan Türk şirketi, Rusya’nın gözde binalarından olacak Beyaz Bahçe’ye ruh verecek.

Rusya'nın en gözde projesine Türk imzası
16px
24px
25.11.2011 11:21
ABONE OLgoogle

Dünya’da ses getiren projelere imza atan AE Arma-Elektropanç Rusya’nın gözde binalarından olacak Beyaz Bahçe’ye ruh verecek. İsmi White Garden Multifunctional Office Center olacak olan proje, AE Arma-Elektropanç’ın tecrübesi ile donanacak.

Uluslararası inşaat sektöründeki 30 yıllık deneyimiyle dünyanın hayranlıkla takip ettiği pekçok binanın teknik müteahhitlik hizmetlerini gerçekleştiren AE Arma– Elektropanç, Rusya’da yine dünyanın gözdesi olacak bir projeye imza atacak. İsmi White Garden Multifunctional Office Center olacak olan proje, Moskova’da önemli iş merkezlerinin bulunduğu Belaruski semtinde yükselecek.

İngiliz AIG/Lincoln Gayrımenkul yatırımı olan White Garden’in toplam proje bedeli  185 Milyon  USD.  AE Arma- Elektropanç’a emanet edilen projenin,elektrik-elektronik mühendisliğine ait  teknik müteahhitlik hizmetlerinin  sözleşme bedeli 17,5 milyon USD  ve iş  15 ayda tamamlanacak.

Binanın Belaruski semtine yeni bir perspektif getireceği öngörülüyor. Beyazlığı ile göz kamaştıracak binanın arka cephesinde her kata özel bir bahçe bulunuyor. İki bloktan oluşacak binada 960 araç kapasitesinden oluşan beş katlı otopark ve otaparkın üstünde yer alacak kış bahçesi ile zeminde birleşiyor. 36.800 m2 olacak A Blok’ta onyedi, 22.100m2 olacak B Blok’ta onüç kat olması planlanıyor. Merkezin toplam kapalı alanı yaklaşık  105.000 m2.

Shell & Core prensibindeki ofis binasının 1’nci katı  ana giriş resepsiyon alanı, İşletme odaları, Restoran , café ve mağazalara ayrılacak kiralık alanlardan oluşuyor.  2’nci kattan başlayarak üst katlar kiralık ofis katları olarak yükseliyor.

Belaruski semtine yeni bir yaşam alanı yaratacak olan binanın 2013 ilk çeyreğinde teslim edilmesi hedefleniyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde