Rusya ile vizesiz gecişin eli kulağında

Rusya ile vizesiz gecişin eli kulağında

İki ülke vatandaşlarının vizesiz olarak seyahat etmesini sağlayacak çalışmalar hız kazandı

Rusya ile vizesiz gecişin eli kulağında
16px
24px
06.05.2010 08:50
ABONE OLgoogle

Medvedev'in ziyaretine ön hazırlık olarak Ankara'ya gelen Igor Seçin, iki ülke vatandaşlarının vizesiz olarak seyahat etmesini sağlayacak çalışmaları da yapacaklarını belirtti

Türk-Rus KEK toplantıları, dün Enerji Bakanı Taner Yıldız ve Rusya Başbakan Yardımcısı Seçin'in başkanlığında dün başladı. KEK 10. Protokolü de her iki bakanın katılımıyla bugün imzalanacak. Toplantının açılışında konuşan Yıldız, bu toplantılarda başta enerji olmak üzere tarım, kültür, eğitim, sanayi, gümrük, ticaret, ulaştırma ve turizm gibi konularda çözüme kavuşmamış bir konu kalmayacağını belirterek, iki ülkenin mevcut ilişkileri ile yetinmeyerek farklı alanlarda da işbirliklerinin geliştirileceğini söyledi.

Yıldız, bu toplantının, Rusya Devlet Başkanı Medvedev'in yapacağı ziyaret açısından da önem taşıdığını vurgulayarak, iki ülkenin tarihin en başarılı dönemini yaşadığını kaydetti.

100 MİLYAR $'LIK TİCARET

Yıldız, iki ülkenin maksimim düzeyde olan ticari ilişkilerinin de daha da artacağını ve 5 yıl içinde 100 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşılacağını aktardı. Yıldız, KEK toplantılarında ele alınan konulara ilişkin anlaşmaların da Medvedev'in gelişi ile taçlandırılacağını aktardı.

Medvedev'e hazırlık

RUSYA Başbakan Yardımcısı Seçin de Türkiye'nin Rusya için önemli bir ticari partner olduğunu vurgularken, Medvedev'in ziyaretine hazırlık amacıyla bu toplantıları yaptıklarını aktardı. Seçin, iki ülke arasında, nükleer enerji, gaz sevkıyatı,  Samsun-Ceyhan boru hattı, petrol, petrol ürünleri ihracatı, elektrikte işbirliği gibi birçok konu bulunduğunu ifade ederken, nakliye, makine ürünleri, imalat, gemi, uçak sanayi gibi konularda da çalışma yapıldığını söylendi. Seçin, Medvedev'in ziyaretinin iki ülke için büyük sonuçlar yaratacağını ifade ederek, her iki ülke vatandaşlarının vizesiz seyahat etmesine yönelik çalışmaların da sona geldiğini dile getirdi

Akşam

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde