Rusya durdu, Ukrayna’ya start verdi

Rusya durdu, Ukrayna’ya start verdi

Ancak Türkiye ile Rusya arasında yaşanan uçak krizi Ukrayna ekonomisini hareketlendireceğe benziyor.

Rusya durdu, Ukrayna’ya start verdi
16px
24px
25.12.2015 15:27
ABONE OLgoogle
Malum Rusya ile Ukrayna arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkiler bir süredir gergin. Bu yüzden Ukrayna ekonomisinde ciddi bir daralma yaşanıyor. Ancak Türkiye ile Rusya arasında yaşanan uçak krizi Ukrayna ekonomisini hareketlendireceğe benziyor.

Bilindiği gibi Ukrayna, Türkiye açısından önemli bir pazar. 45 milyon nüfusulu ülkede özellikle perakende sektörüne yönelik birçok Türk yatırımı var. Ancak Rusya ile yaşadığı gerginlikten dolayı bu yatırımlarda son dönemde yavaşlama yaşanıyordu. Krizin ardından özellikle perakende yatırımı açısından yeniden hareketli bir döneme girilecek gibi görünüyor. Bu alanda ilk adımı atanlardan biri de Galvanni markasının sahibi RBK Tekstil.

Başkent Kiev’in önde gelen AVM’lerinden biri olan ve 300’den fazla uluslararası markanın yer aldığı Ocean Plaza Mall’da mağaza açan firma, bu ülkede bir de showroom kurmayı planlıyormuş. Galvanni Genel Müdürü Burak Kanpak, ürünlerinin bu ülkedeki multibrand mağazaların corner’larında yıllardır satıldığını, bu sayede pazarda önemli bir yer edindiklerini belirtiyor.

RBK Tekstil, franchising sistemiyle gerçekleştirilen bu yatırımı perakende sektöründe tecrübeli yerel bir partnerle birlikte hayata geçirmiş. Firma, Doğu Avrupa’daki diğer ülkelere de Ukrayna üzerinden girmeyi hedefliyormuş. İlk mağazasını 2013’te Birleşik Arap Emirlikleri’nde açan Galvanni’nin şu anda Dubai’de üç, Lübnan Beyrut’ta ise iki mağazası bulunuyor. Önümüzdeki yıl Ürdün’ün başkenti Amman’da da mağaza açılması planlanıyormuş.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde