Rusya'dan çiftçileri sevindirecek açıklama

Rusya'dan çiftçileri sevindirecek açıklama

Türkiye'nin Rusya'ya ihracat yapan dünyadaki bütün ülkeler arasında dört ülkeyle beraber en az olumsuzluk bulunan ülke olduğunu bildirildi.

Rusya'dan çiftçileri sevindirecek açıklama
16px
24px
08.07.2011 15:58
ABONE OLgoogle

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Rusya Karantina Teşkilatının yayımladığı son rapora göre, Türkiye'nin Rusya'ya ihracat yapan dünyadaki bütün ülkeler arasında dört ülkeyle beraber en az olumsuzluk bulunan ülke olduğunu bildirdi. 

     Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, zaman zaman eksik bilgiler sonucunda basında yer alan Rusya'ya yapılan tarımsal ürün ihracatına ilişkin olumsuz haberlerin aksine, Türkiye'nin sağlıklı ve kaliteli ürünleriyle bu ülkede en güvenilir tedarikçiler arasında yer aldığı vurgulandı. 

     Açıklamada, Rusya Karantina Teşkilatının yayınladığı son raporda, Türkiye'nin Rusya'ya ihracat yapan dünyadaki bütün ülkeler arasında dört ülkeyle beraber en az olumsuzluk bulunan ülke olduğu belirtilerek, şunlar kaydedildi: 

     ''Bu başarılı sonuç 2005 yılından bu yana diğer ihraç bağlantılı ülkelere olduğu gibi Rusya'ya ihracatta da alınan sıkı karantina önlemlerinin devreye konulması ile alınmıştır. Nitekim, olumsuzluk ihtimali bulunan ürün bildirim 2005 yılındaki yüzde 0,23'lük oranda 2010 yılında yüzde 0,04'e düşmüştür.'' 

     Rusya'ya 2005 yılında 100 bin ton olan ihracatın, 2010 yılında 300 bin tona ve Ocak-Haziran 2011 tarihleri arasında toplam 276 bin tona ulaştığının altı çizilen açıklamada, yıl sonu itibariyle de ihracatın 450 bin tona ulaşacağının öngörüldüğü kaydedildi. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde