Rusya'dan Türkiye'yi kızdıracak açıklama!

Rusya'dan Türkiye'yi kızdıracak açıklama!

NATO'nun Türkiye'nin Suriye sınırına Patriot füzeleri yerleştirmesine ilginç yorum

Rusya'dan Türkiye'yi kızdıracak açıklama!
16px
24px
21.12.2012 10:50
ABONE OLgoogle

NATO'nun Türkiye'nin Suriye sınırına Patriot füzeleri yerleştirmede bu kadar istekli olmasında hedefin başka bir ülke olup olmadığı ile ilgili soruyu yanıtlayan Lavrov, "Basında yer alan yapılandırma dikkate alındığında bu İran'a karşı gibi görünüyor" değerlendirmesinde bulundu.

Bölgede bir kısım oyuncuların Rusya'ya ‘Neden Beşşar Esed'e koltuğu bırakmasını söylemiyorsunuz? Biz kendisine güvenli alan oluşturabiliriz' eleştirisi getirdiğini ifade eden Lavrov, "Neden bir postacı olarak bizi kullanmak zorundalar? Eğer Sayın Esed bunu istiyorsa, bu doğrudan kendisi ile müzakere edilmeli…" önerisinde bulundu.

Euronews'e Suriye'deki gelişmeleri değerlendiren Rus Bakan, tarafların karşılıklı olarak bir yıkım savaşı yürüttüklerini söyledi. "Bu savaşın kazananı olmayacak" tespitinde bulunan Lavrov, "Filistin sığınma kamplarında ve diğer bölgelerde korkunç gelişmeler yaşanıyor." dedi.

Rusya'nın Suriye muhalefetini tanıması ile ilgili soruyu yanıtlayan Lavrov, "Biz hiç kimseyi tanımayız. Muhalefetten tüm gruplarla çalışıyoruz. Ulusal Koalisyon ya da siyasi alanda var olacak diğerleri ile de çalışabiliriz. Birilerini tanıyıp tanımamak temel konu değil. Burada herkesi aynı yöne çevirmek önemli" ifadelerini kullandı.

"SURİYE İLE GÖRÜŞÜN"

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Russia Today adlı televizyon kanalına yaptığı açıklamada, "Bazı bölgesel aktörler, bize neden Esed'e görevi bırakmasını söylemediğimizi soruyorlar. Bizi neden postacı olarak kullanmak istiyorlar. Esed'in görevi bırakmasını isteyenlerin, bu konuyu doğrudan Esed ile görüşmesi gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde